Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet

Många unga svenska i Holten EC

Vid Triathlon Holten Preminum Europa Cup lördagen den 9 juli lyckades Per Wangel bäst av svenskarna och kom in på en 17:e plats bara 2:36 efter segraren. Strax efter honom på 21:a plats kom Joel Vikner bara sekunder från en viktig 20:e poängplats.

Bägge två var bra med från början och efter en tredjedel av cyklingen var bägge med i förstaklungan. Tyvärr blev inte tempot tillräckligt högt och bakomliggande klungor med goda löpare kom ikapp. Per startade hårt och optimistiskt på löpningen och fick ett jobbigt sista varv men höll ihop det bra. Joel hade ett av de bästa sista varven men det räckte inte så långt som han hoppats på.

Sofia Berggren slutade 17:e i damelitklassen efter bra sammanhållet lopp med tanke på skador och sjukdomar. Det märktes tydligt på simningen att det saknas träning och frisk fot för Sofia.  Holmertzvar väldigt långt framme i förstaklungan om sju damer när hon på tredje varvet blev pååkt, tappade kedjan,  kom upp på cykeln bara för att någon kilometer senare konstatera att hon fått punktering. Ett tråkigt slut på en dag som såg ut att bli väldigt lyckad för Linnea.

Våra herrjuniorer Johan Sarwe (31) och Kasper Johansson (41) gjorde bra lopp och låg  med i den stora förstaklungan på cykel. På löpning fick de som väntat svårt mot de löpstarka triathleterna från andra länder men fick nyttiga erfarenheter med sig för framtiden.