Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet

Annie Thorén på 23:e plats i junior EM

Under fredagskvällen inleddes Europamästerskapen i spanska Pontevedra. I en strålande spansk kvällsol sprang Annie Thoren in mål på en 23:e plats i damjuniorklassen. Tyskan Hanna Philppin vann loppet.

Pontevedra visade sig från sin allra bästa sida med 22 grader i vattnet och 28 grader i luften.

Förhållandena idealiska för triathlonutövning.

Juniorloppet avgjordes över sprintdistans. Annie inledde de första 750 meters simning med att gå upp som 7:a upp ur vattnet och gick ut i förstaklungan på cyklingen. Efter första 5 km cykling bestod Annies grupp av 13 tjejer som hade en lucka på 20 sekunder till den jagande andra klungan. Ut på andra varvet hade andra klungan kört ikapp Annies grupp.

Inför den avslutande löpningen växlade drygt 30 tjejer samtidigt ut på löpningen. Annie sprang ut växlingsområdet i mitten av fältet. Löpbanan, som slingrade sig i de trånga gränder i Pontevedras gammla stadsdelar, hade en rejäl stigning på varje varv.

Annie plockade inledningsvis ett par placeringar och sprang till slut i mål på en 23:e plats.