Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

SM-veckan med AXA Halmstad Triathlon

Helgen den 2-3 juli arrangeras sprint-SM i triathlon, mitt i centrala Halmstad. Vårt mål är visa upp vår underbara idrott när den är som allra bäst, både internt inom idrottsrörelsen och externt för publik och media.

Tävlingen är en del av

SM-veckan

Länk till annan webbplats. som är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Sveriges Television. Det är tredje året som SM-veckan arrangeras men första gången som triathlon är med på programmet. Under veckan kommer även SM-tävlingar för 18 andra idrotter att avgöras i och omkring Halmstad.

SVT satsar stort på detta och har som ambition att sända hela/delar av samtliga tävlingar, antingen direkt eller i efterhand på TV eller SVT Play. Exakt hur SVT kommer att följa vårt SM är ännu inte klart, men de kommer att ha svårt att hitta ett bättre och mer spännande arrangemang under veckan.

Vi ser detta som ett bra fönster att visa upp vår härliga idrott och arbetar därför hårt för att tillsammans med Halmstad Triathleterna leverera en tävling lite utöver det vanliga.

Detta kommer inte minst att märkas på inramningen av tävlingsarenan. De blåa mattorna (hämtade från VM-serien) rullas ut på Stora torg som är växlings- och målområde och ner till Nissan där simmomentet avgörs. Läktare för publiken och ett stort expo-område, förutom allt annat som Halmstad har att erbjuda med härliga uteserveringar och andra arrangemang.

Bansträckningen är också något utöver det vanliga. Vi kommer att ha en bana mitt i stan som börjar med simning i Nissan där publiken kan följa simningen från fyra håll. Efter växlingen på Stora torg väntar en fartfylld cykeltur på fyra varv, på avstängda gator med varvning på Stora torg och slutligen en snabb löpbana utmed Nissans stränder.

Även för de aktiva bjuder tävlingen på några "nyheter". Det kommer att vara ett obligatoriskt pre-race möte kvällen innan för alla som startar i SM-klasserna. Startordningen på pontonen kommer att baseras på seedning. De som har dräkter där efternamnet klart framgår både fram och bak kommer inte att behöva bära nummerlapp.

Vi ser fram emot SM-helgen i Halmstad och hoppas att även du vill vara med, antingen på plats som aktiv, publik, funktionär eller på distans via TV/webb.

 

www.triathloncupen.se/halmstad Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2011-06-13

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i