Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

AXA Stockholm Triathlon slår deltagarrekord

AXA Stockholm Triathlon befäster sin plats som Sveriges största triathlontävling. Med knappt tre månader kvar till tävlingen den 21 augusti har man redan passerat förra årets anmälningssiffror.

I dagsläget är nästan 1200 deltagare anmälda och tävlingsledare Mattias Sjöberg säger att "Det är väldigt kul att intresset för triathlon i allmänhet och AXA Stockholm Triathlon i synnerhet fortsätter att växa så snabbt. Anmälningstrenden är tydlig och vi räknar med att fylla de 2000 platserna vi har."
 
Samtidigt arbetas mot nya mål för 2012. VM i triathlon på olympisk distans avgörs (som i Formula 1) genom en serie tävlingar i städer som London, Tokyo, Peking och Hamburg. Svenska Triathlonförbundet har i en tid arbetat med ett BID till det internationella förbundet i syfte att växla upp AXA Stockholm Triathlon och att etablera tävlingen som en återkommande deltävling i VM-serien från och med 2012. Arrangemanget skulle då genomföras i samarbete med det tyska eventbolaget Upsolut. Beslut om tilldelning fattas i september 2011.
 
För mer information om AXA Stockholm Triathlon se www.stockholm-tri.se Länk till annan webbplats..
 
För mer information om VM-tävlingen kontakta Ola Silvdahl, Generalsekreterare. 0708-48 55 00.

Publicerad: 2011-06-01

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i