Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Mix-stafett, den nya SM-distansen

I år införs en ny stafettform som framöver kommer att användas på stafett-SM/RM. Det är givetvis fritt fram för arrangörer att använda detta format på andra tävlingar också och vi hoppas att fler vill prova på detta. T.ex. som ett sätt att utöka till en "triathlonhelg" i samband med en redan befintlig tävling.

Upplägget är mixade-lag med fyra deltagare (dam, herre, dam, herre - i den ordningen), som var och en kör en kort sprint om 265m simning, 6km cykling och 1,2km löpning. Det är sedan tidigare inte tillåtet för en person att ingå i flera lag (om de startar samtidigt). Dock kan man, om man har åldern inne, delta i både senior och mastersklassen.
 
Denna tävlingsform kommer att göra Sverige-debut i Halmstad den 3 juli då stafett-SM avgörs. Vi kommer att ha två klasser "senior/stafett-SM" (där juniorer och masters får ingå i laget) och "masters/stafett-RM" (där masters i alla åldrar får delta). Anmäl era lag redan nu Länk till annan webbplats..
 
Formatet är hämtat från ITU och bl.a. arrangeras lag/stafett-VM i samband med sprint-VM. ITU jobbar för att få med denna gren på OS-programmet.

Publicerad: 2011-05-20

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson