Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Fjärde deltävlingen i Saucony Duathlon Cup avgjord i Örebro

Örebro stod för årets fjärde deltävling i årets Saucony Duathlon Cup. Trots usel väderprognos bjöds det på strålande sol och stämningen var på topp bland både tävlande och funktionärer. I både herr- och damklassen såg både Per Wangel och Cecilia Jessen till att skapa sig ordentlig lucka ut på sista löpningen och kunde defilera ohotade i mål.

Bakom Per som öppnade stenhårt (15.45) växlade Joel Vikner ut som tvåa med en minut till godo på förföljargruppen som bestod av Johan Gustafsson, Magnus Johansson, Fredrik Carlén och Fredrik Härdfeldt. Johansson cyklade riktigt starkt och växlade ut på andra löpningen som tvåa med Vikner tätt efter som sprang riktigt fort idag och bärgade silvret före en trött men glad bronsmedaljör.

Efter första löpningen hade Anna Holmgren några meters ledning men en blixtrande växling av Cecilia förde upp henne i ledning som hon sedan inte släppte. Anna var lika ohotad tvåa och där bakom var det kamp om bronset som till slut togs hem av Marika Wagner med Ida Salonen några sekunder bakom.

Publicerad: 2011-05-18

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson