Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

FUERTEVENTURA 70.3

Jonas Djurback och Karl-Johan Danielsson är de svenska proffs som kör den första upplagan av Fuerteventuras 70.3 Challengetävling. – Det är alltid lite osäkert inför säsongens första tävling, säger svenskarna.

Ett trettiotal svenska triathleter; allt ifrån nybörjare till världselit är den här veckan på plats på träningsanläggningen Playitas på kanarieön Fuerteventura.

På lördag kör en handfull av dessa Challenge 70.3  som avgörs på distansen 1,9 km simning, 90 km cykel och 21,1 km löpning.

Förra årets VM-fyra på långdistans Jonas Djurback, Dalregementets IF gör sin första tävling för säsongen:

– Träningen har fungerat bra under vintern, men det är alltid svårt att veta var man står inför tävlingspremiären. Och banan här är väldigt utslagsgivande, det är en kuperad bana. Det är lätt att bränna alla krafter på cykeln, så det gäller att åka taktiskt, säger Djurback som kommer att tävla i Spanien redan om två veckor då han tävlar på samma distans på Mallorca.

– Förhoppningen är att jag genom bra insatser på dessa tävlingar kan säkra en plats till EM i Finland i mitten av augusti. Det är säsongens stora mål, tillsammans med VM i Las Vegas i november, säger Djurback.

Hedemoras Karl-Johan Danielsson gör även han säsongens första tävling:

– Vi har varit här på Fuerteventura i en vecka, och efter några längre träningsdagar i början av veckan har jag nu släppt på träningen för att formen ska infinna sig till på lördag. Men det är svårt att veta vad jag kan göra. Och även om det är ett ganska litet fält är det otroligt många duktiga triathleter som är här, säger Danielsson som även han siktar mot EM i Finland i augusti.

Publicerad: 2011-04-28

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson