Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Vår och dags för duathlon

Om knappt tre veckor drar den fjärde upplagan av Saucony Duathlon Cup igång. Cupen består av enkla arrangemang där alla kan delta oavsett bakgrund och ambition. Vi tog kontakt med cupsamordnaren Fredrik Swahn och frågade om det blir några nyheter att räkna med.

- Till i år har cupen vuxit och kommer att bestå av mellan sex och åtta deltävlingar. Nya arrangörer i år är Stockholm City Triathlon Club, Örebro AIK och IK Fyris. Ytterligare en nyhet är att cupen innehåller både vår- och hösttävlingar, de senare i form av terrängduathlon där asfalt byts mot skogsstig såväl i löp- som cykelmomentet.

Liksom i fjol ingår SM i Knivsta den 4 juni i cupen och seniorklassen där blir den enda tävlingen på distansen 10+40+5 km medan övriga tävlingar genomförs på distansen (ca) 5+20+2.5 km. Svenska Triathlonförbundet och arrangörerna av Saucony Duathlon Cup hälsar alla välkomna till årets tävlingar!

För att bli lite extra taggad kan ni kolla in denna film Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från förra årets tävlingar.

För mer information om cupen och tävlingarna, se duathlon.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. För att anmäla dig direkt, se tävlingskalendern Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2011-03-23

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson