Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Age group/Team Sweden

I samband med ett antal mästerskap tävlas det samtidigt i åldersklasser / age group (AG). Varje nation har 20* platser per ålderskategori.

Anmälan

För att tävla för Sverige ska du vara svensk medborgare, ansluten till en förening samt inneha tävlingslicens. Anmälan och betalning görs via STF. Se info och anmälningsblankett. Pdf, 233.2 kB.

Som deltagare står du själv för alla kostnader i samband med ditt tävlande. Boende och resa till mästerskapet bokar du på egen hand. En kostnad på max 1000 kronor per person kan tillkomma för medföljande age group-ledare.

Alla som vill får åka utomlands på mästerskap. Om kvoten på 20 platser per åldersklass mot förmodan skulle bli full, och det är fler som vill delta, görs en uttagning baserad på tidigare resultat. *När mästerskapet går i Sverige har vi som värdnation 25 platser i varje åldersklass.

Om du har frågor, kontakta STF:s kansli

Mästerskap 2024

Kommer...

Övriga internationella Age-Group tävlingar hittar du på World Triathlon hemsida Länk till annan webbplats.

Riktlinjer

När du representerar Sverige ska du i alla sammanhang uppträda som en värdig representant för landet och för sporten. Du ska följa gällande tävlingsgregler och givetvis ta fullständigt avstånd från doping i alla former. Alla landslagsrepresentanter ska underteckna överenskommelsen nedan och skicka in den till kansliet senast 1 månad innan första internationella tävlingen för året.

Överenskommelse mellan undertecknad landslagsrepresentant och STF Pdf, 118.4 kB.

Tävlingsdräkt

På internationella mästerskap där du representerar Sverige ska du tävla i den blågula landslagsdräkten. För mer information och beställning, klicka här.

Publicerad: 2022-12-01

Senast uppdaterad: 2023-11-13

Författare: Ida Karlsson

Sponsorer

Medlem i