Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Landslag

Landslaget 2023

I landslaget samlas landets bästa triathleter inom olika discipliner, ålderskategorier och distanser. Tre personer är med i SOK:s program Topp och Talang, vi har en grupp väldigt starka juniorer och de sex personer som tävlar i långdistans har samtliga startat i VM under 2022 eller 2023. På parasidan har vi förhoppningar om deltagande i Paralympics.

 

Landslaget består av:

Alla dessa fantastiska idrottare ingår i ett och samma landslag. Under säsong finns det möjlighet att tävla sig in i landslaget.

Landslaget leds av Sportchefen som till sin hjälp har ett tränarteam.

Sportchefen tillsammans med tränarteamet tar beslut för uttagning till läger, tävlingar m.m. där Sportchefen har sista ordet. Utifrån aktuell verksamhetsplan och dokumentet Svensk Triathlon 2028 Pdf, 1.5 MB., vilka internationella tävlingar som är prioriterade och dit vi avser att skicka landslagsaktiva. Detta team har kontinuerligt möte 1 gång/månad, eller vid behov tex. i samband med mästerskapsuttagningar. Sportchefen rapporterar och håller utpekad elitansvarig styrelseledamot informerad kring de beslut som denna grupp fattar.

STF:s Utvecklingsplan

För att skapa en sund och allsidig utveckling från barn, ungdom till vuxen krävs kunskap inom träningslära och träningsplanering. För den som strävar efter att nå världstoppen krävs kunskap, fokus och hög grad av specialisering. För att veta vad man ska specialisera sig på krävs insikt i idrottens kravprofil, det vill säga de specifika krav som idrotten ställer på en elitaktiv i en tävlingssituation.

Läs STF:s utvecklingplan här >>>


Antidoping

Som aktiv ska du i alla sammanhang uppträda som en värdig representant för Sverige och för sporten. I det ingår givetvis att ta fullständigt avstånd från doping i alla former.

STF har tagit fram ett Antidopingprogram Pdf, 170.9 kB. för att motverka fusk genom doping främst inom svensk triathlon, men även bland triathleter på ett internationellt plan.

Överenskommelse mellan aktiv och STF

Alla landslagsrepresentanter ska underteckna dokumentet nedan och mejla det till kansliet senast en månad innan första internationella tävlingen för året.

Överenskommelse mellan undertecknad landslagsrepresentant och STF Pdf, 118.4 kB.

Här kan du läsa mer om antidoping.

Kontakt:

Susanne Barkholt

Sportchef

e-post: susanne.barkholt@svensktriathlon.org
tel: 0708-86 79 19

Publicerad: 2022-12-01

Senast uppdaterad: 2023-09-08

Författare: Ida Karlsson

Sponsorer

Medlem i