Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Landslag

Gruppbild Team Sweden Triathlon

Landslagsgrupper

Svenska Triathlonförbundet har tre landslagsgrupper:

1. Långdistans >>>
2. U23/Senior kortdistans >>>
3. Ungdom 15-17 år och Junior 16-19 år >>>

Landslagen leds av Sportchefen som till sin hjälp har en tränarkommitté.

Sportchefen tillsammans med tränarkommittén tar beslut för uttagning till läger, tävlingar m.m. men där Sportchefen har sista ordet. Utifrån aktuell verksamhetsplan och dokumentet Svensk Triathlon 2028 Pdf, 1.5 MB., vilka internationella tävlingar som är prioriterade och dit vi avser att skicka landslagsaktiva. Denna kommitté har kontinuerligt möte 1 gång/månad, eller vid behov tex. i samband med mästerskap uttagningar. Sportchefen rapporterar och håller utpekad elitansvarig styrelseledamot informerad kring de beslut som denna grupp fattar.

STF:s Utvecklingsplan

För att skapa en sund och allsidig utveckling från barn, ungdom till vuxen krävs kunskap inom träningslära och träningsplanering. För den som strävar efter att nå världstoppen krävs kunskap, fokus och hög grad av specialisering. För att veta vad man ska specialisera sig på krävs insikt i idrottens kravprofil, det vill säga de specifika krav som idrotten ställer på en elitaktiv i en tävlingssituation.

Läs STF:s utvecklingplan här >>>


Antidoping

Som aktiv ska du i alla sammanhang uppträda som en värdig representant för Sverige och för sporten. I det ingår givetvis att ta fullständigt avstånd från doping i alla former.

STF har tagit fram ett Antidopingprogram Pdf, 170.9 kB. för att motverka fusk genom doping främst inom svensk triathlon, men även bland triathleter på ett internationellt plan.

Överenskommelse mellan aktiv och STF

Alla landslagsrepresentanter ska underteckna dokumentet nedan och mejla det till kansliet senast en månad innan första internationella tävlingen för året.

Överenskommelse mellan undertecknad landslagsrepresentant och STF Pdf, 118.4 kB.

Här kan du läsa mer om antidoping.

Kontakt:

Susanne Barkholt

Sportchef

e-post: susanne.barkholt@svensktriathlon.org
tel: 0708-86 79 19

Publicerad: 2022-12-01

Senast uppdaterad: 2023-04-24

Författare: Ida Karlsson

Sponsorer

Medlem i