Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet
En bild

Foto: Dala Sports Academy Elit

Elitidrott och studier

Svenska Triathlonförbundets strategi

I syfte att på bästa sätt underlätta för triathleter att både elitsatsa på sin idrott och samtidigt skaffa sig en god utbildning har STF tagit fram en modell som stäcker sig över gymnasie- och högskoleperioden.

Under gymnasieåren kan du studera och träna på Triathlongymnasiet i Motala (RIG:et), eller på något av NIU:na i Falun, Umeå, Malmö eller Upplands Väsby. Där får du tillgång till de flesta gymnasieprogram, optimala träningsförutsättningar och två meriterande tränare. NIU står för Nationell Godkänd Idrottsutbildning och RIG står för Riksidrottsgymnasium.

Läs mer om RIG och NIU här ››

Dala Sports Academy är en eftergymnasial och senior elitidrottsmiljö. På DSA-Elit får du med hjälp av tränare, träningsgrupp och anläggningar optimala förutsättningar i din elitsatsning. Du kan välja att kombinera din elitsatsning med högskolestudier på Högskolan Dalarna i Falun/Borlänge, distansstudier från annat universitet/högskola eller arbete.

Läs mer om DSA här ››

Verksamheterna på orterna bedrivs i dialog mellan tränarna för att fungera som en helhetslösning över perioden. Det är dock inget krav att till exempel ha gått på Triathlongymnasiet för att söka till Triathlonhögskolan.

Publicerad: 2022-11-30

Senast uppdaterad: 2022-12-19

Författare: Ida Karlsson

Sponsorer

Medlem i