Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dala Sports Academy Elit

Elitidrott och studier


Svenska Triathlonförbundets strategi

I syfte att på bästa sätt underlätta för triathleter att både elitsatsa på sin idrott och samtidigt skaffa sig en god utbildning har STF tagit fram en modell som stäcker sig över gymnasie- och högskoleperioden.

Under gymnasieåren kan du studera och träna på Triathlongymnasiet i Motala (RIG:et), eller – nytt från hösten 2018 – på något av NIU:na i Falun, Umeå, Malmö eller Upplands Väsby (HT2020). Där får du tillgång till de flesta gymnasieprogram, optimala träningsförutsättningar och två meriterande tränare. NIU står för Nationell Godkänd Idrottsutbildning och RIG står för Riksidrottsgymnasium. 

Läs mer om RIG och NIU här ››

Efter gymnasiet kan du kombinera din elitsatsning med högskolestudier på Högskolan Dalarna i Falun/Borlänge, distansstudier från annat universitet/högskola eller arbete. På DSA-Elit får du med hjälp av tränare, träningsgrupp och anläggningar optimala förutsättningar i din elitsatsning.

Läs mer om DSA här ››

Verksamheterna på orterna bedrivs i dialog mellan tränarna för att fungera som en helhetslösning över perioden. Det är dock inget krav att till exempel ha gått på Triathlongymnasiet för att söka till Triathlonhögskolan.

Uppdaterad: 11 MAJ 2020 21:15

Sponsorer

 

 


Playitas 

   

 

 


 
 

     Medlem i


 

 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info