Hoppa till sidans innehåll

Tävlingslicens


Vill du köra triathlon i tävlingsklass? Då behöver du lösa en tävlingslicens och vara medlem i en förening som är ansluten till Svenska Triathlonförbundet.

För att delta i motionsklass krävs varken licens eller föreningstillhörighet.

Om licensen 

A-licens (18 år och uppåt): 350 kr/år
B-licens (upp t.o.m. 17 år): 200 kr/år 

Licensåret löper 1 april till 31 mars. Licens för 2020 går inte än att lösa! Anmäl dig till tävlingar och komplettera senare med ditt licensnummer. Återkommer med info. här när licensköp för 2020 är öppen.

För att spara tid och pengar skickar vi inte ut någon skriftlig licens till den aktive. Svenska arrangörer kontrollerar att den aktive löst licens mot en aktuell licensförteckning.

Om du ska tävla på en internationell tävling, kom ihåg att skriva ut licensintyg ifrån Mina Sidor. Ironman 70.3 Jönköping och Ironman Kalmar räknas som internationella tävlingar så till dessa behöver du licensintyg.

ERBJUDANDE:
Genom vårt samarbete med TYR ger vi alla som löst licens i år 30% rabatt på deras ordinarie sortiment (gäller ej redan nersatta produkter).

Koden STF30FB ska anges vid köp i deras webshop: http://tyrsverige.se/ 
Erbjudandet gäller t.o.m. 31 december.

Försäkring

Genom tävlingslicensen är du olycksfallsförsäkrad i FOLKSAM vid organiserad träning och tävling, samt under direkt färd till eller från dessa aktiviter. Deltagare i motionsklass är försäkrade under tävling på arrangemang som är sanktionerade av STF ( = alla arrangemang i tävlingskalendern).

Försäkringen omfattar i stort: 

 • Invaliditetsersättning
 • Dödsfallsersättning
 • Arbetsvårdande rehabilitering
 • Tandskadekostnader (högst 60 procent av ett basbelopp)
 • Resekostnader

Riksidrottsförbundet (RF) har också en grundförsäkring för ideella ledare och funktionärer. Den gäller dock inte när arrangören är en organisation utanför RF, exempelvis ett bolag. I sådant fall, kontakta ditt försäkringsbolag för annat alternativ. 

 

Registrera tävlingslicens på något av följande sätt:

  • Förnya licens
   Har du registrerat dig tidigare år räcker det att du betalar via Mina Sidor. Har du bytt adress ber vi dig ändra den där också. Ska du börja tävla för en annan förening inför en ny säsong? Hör av dig till kansliet så hjälper vi dig att ändra din föreningstillhörighet.

 

  • Registrera en helt ny licens via webben
   Genom att du registrerar dig via webben förenklas administrationen och alla uppgifter blir riktiga och rättstavade. Betala sedan med betal-/kreditkort.
   Registrera helt ny licens här.

 

  • Betala flera licenser samtidigt
   Om er förening betalar in flera licenser samtidigt så är vi tacksamma om ni skickar uppgifterna om de licenserade på en excelfil via mejl.


  • Endagslicens
   Endagslicens kostar 200 kronor och kan lösas via arrangören på plats på tävlingsdagen. Du måste då också visa upp någon form av intyg på att du är medlem i en förening ansluten till STF. Endagslicens kan endast lösas för tävlingar i Sverige. 

Lycka till med ditt tävlande! 

Har du betalat licens och saknar bekräftelse? Kolla din skräppost.

Uppdaterad: 11 SEP 2019 15:51 Skribent: Lotta Johansson

Sponsorer

 

 


Playitas
 

   

 

 


 
 

     

 


 


    

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOK 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: This is a mailto link

Se all info