Hoppa till sidans innehåll

Tävlingslicens


Vill du köra triathlon i tävlingsklass? Då behöver du först vara medlem i en förening som är ansluten till Svenska Triathlonförbundet, därefter löser du licens enligt nedan.

För att delta i motionsklass krävs varken licens eller föreningstillhörighet.

Om licensen år 2023:
A-licens (18 år och uppåt, född 2005 och äldre): 350 kr/år (giltig 1 januari-31 december)
B-licens (upp t.o.m. 17 år, född 2006 och yngre): 200 kr/år (giltig 1 januari-31 december)
Endagslicens: 200 kr/tävling. Endagslicens kan endast lösas för en specifik tävling i Sverige.

Behöver du en licens för det som är kvar av året 2022, kontakta STF kansli: This is a mailto link

I samarbete med MittLopp registerar du din Tävlingslicens. 

Licensen köper du här >>>

Licensen är personlig och angiven e-postadress måste vara unik. När du erlagt betalning kommer du få ett kvitto och länk till ditt licensbevis med ditt nya licensnummer (nytt nummer varje år). Om du ska tävla på en internationell tävling, kom ihåg att du ska visa upp ditt licensbevis vid nummerlappsutlämningen. Ironman 70.3 Jönköping och Ironman Kalmar räknas som internationella tävlingar, så på dessa behöver du visa upp ditt licensbevis. Saknar du ditt kvitto/licensbevis begär ut ett nytt på https://mittlopp.se/Kvitto/GetReciept.aspx eller maila This is a mailto link

Det går även att lösa licens som tillval i samband med anmälan till tävling som använder MittLopp. Om du har aktiv Tävlingslicens för innevarande år och anmäler dig till Tävlingsklass i något lopp via MittLopp känner systemet av det och fyller i ditt licensnumret automatiskt vid anmälan.

Gruppregistering
För föreningar som registrerar licensen för sina medlemmar finns gruppregistering. Ladda ner licensmall här > > >. Föreningen mailar ifylld mall till This is a mailto link vid gruppregistrering och STF ställer ut en faktura till föreningen.

Försäkring

Genom tävlingslicensen är du olycksfallsförsäkrad i FOLKSAM vid organiserad träning och tävling, samt under direkt färd till eller från dessa aktiviteter. Deltagare i motionsklass är försäkrade under tävling på arrangemang som är sanktionerade av STF ( = alla arrangemang i tävlingskalendern).

Försäkringen omfattar i stort: 

  • Invaliditetsersättning
  • Dödsfallsersättning
  • Kristerapi
  • Tandskadekostnader
  • Akutersättning

Riksidrottsförbundet (RF) har också en grundförsäkring för ideella ledare och funktionärer. Den gäller dock inte när arrangören är en organisation utanför RF, exempelvis ett bolag. I sådant fall, kontakta ert försäkringsbolag som arrangör för annat alternativ. 

Uppdaterad: 11 OKT 2022 18:54 Skribent: STF kansli

Sponsorer

 

 


Playitas 

   

 

 


 Medlem i


 

 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info