Hoppa till sidans innehåll

Tävlingspremiär för Sandör, Nöu och Carlsson

22 MAR 2018 20:38
Gabriel Sandör, Daniel Nöu och Andreas Carlsson befinner sig i Quarteira, Portugal för säsongsstart på Europacupen. Gabriel tävlar i seniorklassen och Daniel och Andreas i juniorklassen. Läs Gabriel och Andreas tankar inför tävlingen.
  • Uppdaterad: 23 MAR 2018 10:49

Hur träningen har gått?

Sandör:

Träningen har gått ganska bra, jag har haft två bra läger med landslaget på Playitas. Under vintern är det framförallt simningen gått fram väldigt mycket vilket jag hoppas jag kan visa på tävlingen. 

 

Carlsson:

Den har gått bra, förutom att jag tyvärr hade en period av slatter i knät som förstörde lite. Men annars har den funkat bra. 

 

Hur känns det inför tävlingen?

Sandör:

Jag har haft en lättare förkylning men det känns som kroppen har svarat bra senaste dagarna. Det ska bli kul att tävla igen efter ganska många månader utan tävlingar.

 

Carlsson:

Det känns bra, har haft en okej tränings säsong i Motala. Med lägret på Playitas innan Quartiera med hård träning och bra kamrater har gjort mig lite mer förberedd.

  

Typ av bana?

Sandör:

Det kommer vara riktigt kallt i vattnet med stora vågor vilket kommer bli utmanande. Det är en relativt tuff cykelbana med en backe på varje varv och ganska tekniskt. Löpbanan är ganska platt och ser ut att vara ganska lätt. 

 

Carlsson:

Någorlunda platt cykel och löp bana. Med några 180° kurvor per varv på cykel och löp.

 

Målsättning?

Sandör:

Det är svårt att säga en exakt placering. Jag försöker att inte sätta upp någon press på mig själv på det här loppet så här tidigt på säsongen. Utan försöka fokusera på att göra ett så bra lopp som möjligt utifrån dagsformen och ta med bra/mindre bra delar från loppet som jag finslipa på inför sommarens viktiga tävlingar tycker jag är viktigare. 

 

Carlsson:

Första tävlingen i år, så får se hur det går. Skoj kommer det att bli iallafall. 

 

 

Dina chanser?

Sandör:

Det är väldigt bra konkurrens på tävlingen, många vill försöka få in en bra tävling tidigt på säsongen. Men jag tror mina chanser är goda att ligga med en huvudklunga på cyklingen och försöka köra offensivt! 

 

Carlsson:

Det är många nya ansikten och med olika tävlingsform så här tidigt på säsongen. För min del är det första tävlingen för i år.

 

Stort lycka till alla tre!

 

Skribent: Lindakatarina Ek
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

 

 


Playitas
 

   

 

 


 
 

     

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOK 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: This is a mailto link

Se all info