Hoppa till sidans innehåll

Studenter intar Kalmar för sina egna Världsmästerskap i helgen

30 AUG 2018 00:19
Helgen 1–2 september är det återigen dags för triathlonfest i Kalmar när Student-VM intar staden. Representanter från inte mindre än 33 länder kommer att tävla i lördagens individuella tävling på sprintdistans och söndagens stafett för mixade lag.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2018 00:20

Sveriges Akademiska Idrottsförbund står som arrangerande förbund tillsammans med stöttning från Svenska Triathlonförbundet, Linnéuniversitetet, Destination Kalmar och lokala föreningar.

-"Att få ett mästerskap till Sverige är oerhört betydelsefullt. Inte minst för våra aktiva som får chans att tävla på hemmaplan med hård internationell konkurrens" säger Ola Silvdahl, Generalsekreterare, Svenska Triathlonförbundet.

- "Vi kan se fram emot ett högklassigt arrangemang med mängder av duktiga student-triathleter. Student-VM ett bra sätt för att utveckla sin mästerskapskompetens inför framtiden" säger Cecilia Olsson, tf generalsekreterare, Sveriges Akademiska Idrottsförbund.

Sveriges Akademiska Idrottsförbund samordnar idrotten vid universitet, högskolor och folkhögskolor och arbetar för att alla studenter ska kunna vara fysiskt aktiva, oavsett ambitionsnivå. Det finns idag över hundra medlemsföreningar med över 50 000 medlemmar runtom i landet. Målet är att vara det självklara valet för studenter som idrottar. Sveriges Akademiska Idrottsförbund arrangerar och skickar regelbundet deltagare till internationella studentidrottsmästerskap, såsom Student-EM, Student-VM och Universiaden (Student-OS). För att få delta vid internationella studentmästerskap krävs att du är student och i åldern 19-25 år. Utöver internationella mästerskap arrangeras också ett tiotal Student-SM i olika idrotter varje år. 

Sverige har en trupp med sex stycken aktiva, där många har gedigna meritlistor och landslagserfarenhet. Sverige kommer att vara representerat både individuellt och i söndagens stafett.

- "Student-VM ska bli otroligt roligt. Dels för att det är mitt första mästerskap som senior/U23 och att det är hemmaplan. Efter en riktigt stabil säsong ska det bli mycket spännande att köra ett internationellt mästerskap. Det är alltid lite speciellt att köra på hemmaplan så jag är helt enkelt väldigt taggad och ser fram emot att stå på startlinjen på lördag", säger Emma Varga, en av Sveriges representanter.

De som representerar Sverige är;

Axel Ek, Linköping Universitet (Terrible Tuesday Triathlon Club)

Robert Kallin, Chalmers Universitet (Triathlon Väst)

Nicklas Gunnarsson, Göteborgs Universitet (Triathlon Väst)

Emma Varga, Karlstad Universitet (Terrible Tuesday Triathlon Club)

Sofi Haag Wallberg, Mälardalens Högskola (Västerås Simsällskap)

Malin Cederberg, Högskolan i Dalarna (Team LeWa Sport)

Stort lycka till!

Skribent: Emmaa Igelström
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

 

 


Playitas
 

   

 

 


 
 

     

 


 


    

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOK 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: This is a mailto link

Se all info