Hoppa till sidans innehåll
Pallen Duathlon SM herrar. fr.v Sebastian Björklund (2:a), Gabriel Sandör (1:a), Ludwig Fleetwood (3:a)

Sandör och Eriksson vann Duathlon SM

12 MAJ 2018 18:27
Idag har Svenska mästare i Duathlon korats i ett soldränkt Helsingborg när IS Göta stod som värd för årets mästerskap.
  • Skapad: 12 MAJ 2018 18:27

SM-tävlingen avgjordes på distanserna 10 km löpning, 40 km cykling och 5 km löpning. Ungdomar, juniorer och masters körde halva distansen och i dessa klasser korades USM-, JSM- och RM-mästare.

På förhand var det svårt att sia om utgången då det var ett mycket starkt startfält både på herr- och damsidan då stora delar av den svenska eliten var på plats.

Till slut blev det Gabriel Sandör,Terrible Tuesday Club som blev svensk mästare i herrklassen. Gabriel som gjorde debut både på distansen och på tempocykel är mycket glad efter loppet. ”Jag var lite nervös innan start men väldigt laddad”. Gabriel berättar vidare att träningen har gått riktigt bra och att han ville ha ett kvitto på att den gett resultat. ”Planen var att under loppet hålla en så hög men jämn fart som möjligt”.

Han såg Ludwig Fleetwood, Race & Shine Sports Club som sin största konkurrent inför loppet. Det blev en fight dem emellan på första löpningen och under cyklingen. Gabriel hade en stark andralöpning och gick i mål som segrare på tiden 1:49:50, nästan 3 minuter före förra årets segrare Sebastian Björklund, Heleneholms IF Tri Team.

Sebastian är en väldigt nöjd silvermedaljör. ”Det var tufft idag. Jag försökte hänga med Gabriel och Ludwig ut men de var för starka. Det var först när jag såg att Ludwig började svaja på sista löpningen jag såg min chans att springa om honom” Sebastian passerade trean i mål, Ludwig Fleetwood ca 1,5 km innan mål.

På damsidan vann en överlycklig Åsa Eriksson, Umara Sports Club. ”Loppet var precis som jag önskade. Vindstilla och solsken.” Åsa berättar vidare att hon visste att löpformen var god men att första milen kändes oförskämt lätt. ”Cyklingen var kontrollerad och jag hade massor av kraft kvar i benen till sista 5 km löpning”

Under den sista löpningen fick Åsa snabbt en avgörande lucka och säkrade segern. Silvret i damklassen knep Jenny Nilsson, Dalaregementets IF och trea blev Natahlie Säfsten, Skövde Triathlonklubb.

Samtliga resultat hittar du på: http://helsingborgsduathlon.se

Åsa Eriksson, Svensk Mästarinna Duathlon SM


Jenny Nilsson silvermedaljör Duathlon SM.

Skribent: Emma Igelström
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

 

 


Playitas


 

   

      

     

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOK 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: This is a mailto link

Se all info