Hoppa till sidans innehåll
Gabriel Sandör 3:a i Europacupen, Polen.

Sandör 3:a på Europacupen, Polen

27 MAJ 2018 09:01
Gabriel Sandör, Terrible Tuesday Triathlon Club, knep under lördagen en tredjeplats under Europacupen i Olsztyn, Polen. Gabriel kom tvåa på NM 2017, men detta var 22-åringens första pallplats i större internationella sammanhang som senior.
  • Skapad: 27 MAJ 2018 09:01

Distansen för dagen var sprint; 750 m sim - 20 km cykel - 5 km löp. Gabriel startade med en bra simning och var tillräckligt långt fram för att ta sig till tätklungan när de gick ut på cykeln. ”Det var regnigt och blött under cyklingen, vilket gjorde att det blev väldigt halt. Jag höll mig på cykeln och körde väldigt smart” berättar Gabriel. Gabriel försökte på sig ett ryck på sista varvet cykling men växlade som femma. 

”Jag kände mig väldigt stark på löpningen och öppnade offensivt” fortsätter han. Efter 2,5 km löpning låg Gabriel först i en klunga av fem men vid tre kilometer drogs tempot upp ytterligare och Gabriel hade svårt att hänga med. ”Jag höll mig kvar i medaljstriden och när jag såg att en av mina konkurrenter fick kramp såg jag min chans. Jag spurtade om andraplatsen men fick se mig besegrad på upploppet, bara sekunder från både segraren och tvåan” avslutar Gabriel.

Pallen herrar senior: 

  1. Csongor Lehmann, HUN
  2. Sylvain Fridelance, SUI
  3. Gabriel Sandör, SWE

Ett stort internationellt genombrott för Gabriel Sandör. GRATTIS!

Återkommer med resultat för övriga svenskar Ludwig Fleetwood, Race & Shine Sports Club och Alida Lilljequist, Kinds Go Green CK när resultaten är publicerade/officiella.

Skribent: Emma Igelström
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

 

 


Playitas


 

   

      

     

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOK 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: This is a mailto link

Se all info