Hoppa till sidans innehåll

Sala Silverman firar 15 års jubileum

05 JUL 2018 22:57
Boka in lördag 25 augusti! Förberedelserna är i full gång för detta jubileum hälsar tävlingsledare Åke Lantz.
  • Uppdaterad: 05 JUL 2018 22:58

Tävlingen startade 2004 på initiativ av Peter Dörlich, då i SPIF´s färger. De hade haft triathlonläger med Östsvenska triathlonorganisationen några år i Sala och tyckte att omgivningarna och miljön kring Sala skulle vara en utmärkt tävlingsplats för en medeldistans.

IFK Sala  blev tillfrågade att hålla i funktionärsskapet trots orutin då när det gällde triathlon. Det fanns inte någon triathlet i IFK Sala men detta blev en vändning för hela Sala när det gällde både triathlon och cykel. Från en tävlande första året till 12 på Kalmar Ironman tio år senare får man väl beteckna som en fantastisk utveckling. Likaså på cykelsidan där det fanns få cyklister på orten tills idag 2018 då IFK Sala fixade Sub 8 på Vättern med 17 personer.

Sala Silverman har av många i Sala betecknats som en viktig del i det hälsosamma Sala där många har någon sträcka på Silverman som träningsmål där det finns alltifrån en kort stafettsträcka till fulla medeldistansen.

Ett led i firandet är att arrangerande IFK Sala i år tagit fram en speciell finisher tröja med läckert silvertryck. Alla som anmäler sig före 15:e juli och fullföljer tävlingen är garanterade denna tröja!

Läs mer och gör din anmälan på Sala Silverman hemsida!

Varmt Välkomna till Sala och Silverman hälsar Åke Lantz med organisation.

Skribent: Emma Igelström
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

 

 


Playitas
 

   

 

 


 
 

     

 


 


    

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOK 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: This is a mailto link

Se all info