Hoppa till sidans innehåll

Jesper Svensson - VM Silver i Almere, Amsterdam.

12 SEP 2021 18:17
VM silver på långdistans till den bästa Jesper Svensson! Han går i mål med ett nytt personbästa och snabbaste svenska tiden någonsin 07:39:25! Stort grattis till Jesper.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2021 18:17

Den 12 september kördes World Triathlons Championships VM på långdistans 2021 i Almere, Amsterdam. På plats för att representera Sverige hade vi Jesper Svensson tävlar för Tävlar för Terrible Tusedays Athletic Club och Alexander Berggren som tävlar för Midnight Warriors Triathlon Club. 

Vilket mästerskaps race Jesper bjuder på!

Det börjar med en snabb simning som han efter halva ligger i täten på och är den första tävlande som kommer upp ur vattnet med simtiden: 47:08. Följt av en lika vass cyckling där han under hela distansen tillsammans med bland annat Kristian Høgenhaug (DEN) ligger i täten för att hålla sin positon in på den andra växlingen. Cykeltid 4:05:40. Jesper är först ut på löpningen tät följt av Kristian som under cirka 35 km av löpningen kommer ligga jämnsides med Jesper. Tillsammans håller dem ett snabbt tempo och ligger länge sida vid sida. Tillslut gör Kristian det avgörande rycket och med de sista kilometerna skapas den luckan fram till Jesper som kommer skilja dem åt ända in i mål. Jesper går i mål på totaltiden 7:39:26 cirka bara en minuter efter vinnaren Kristian Høgenhaug (DEN) och cirka sex minuter före trean Reinaldo Colucci (BRA). 

Återigen stort grattis till Jesper för en imponerande tävling som ledde till ett personbästa på bästa svenska tiden någonsin. 

Här kan du ta del av World Triathlons racerapport >>>

Alexander Berggren gjorde också en mycket bra tävling och kommer i mål på en 21:e plats med totaltiden: 08:33:16. Ett personbästa med 25 minuter. 

Se resultattider här >>>

Svensk Triathlon - Världens bästa!

Skribent: Maja Carlsson

Sponsorer

 

 


Playitas 

   

 

 


 Medlem i


 

 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info