Hoppa till sidans innehåll

Digitalt idrottscafé - inspirationsföreläsning

26 NOV 2021 09:00
Du är varmt välkommen att delta på nästa tillfälle som även är årets sista digitala idrottscafé. Den 9 december är det som gäller och då gästas vi av parafriidrottaren Gunilla Wallengren.
  • Uppdaterad: 26 NOV 2021 09:00

Välkommen till Svensk Triathlons Digitala Idrottscafé med Gunilla Wallengren. 

Dags för årets sista tillfället av vårt populära Digitala idrottscafé!

Denna gång gästas vi av parafriidrottaren Gunilla Wallengren som har tävlat i hela 26 år på elitnivå med flera VM- och EM-medaljer i bagaget. Hon har även deltagit i 3 Paralympics och siktar nu mot ännu ett i Paris 2024. 

Gunilla kommer att tala om att tänja gränser, att vända motgång till framgång, hur idrotten kan få en att utvecklas som människa och hur man kan använda dessa erfarenheter i livet i övrigt. Och om vad får henne att fortsätta att kämpa om medaljerna? Gunilla delar med sig av sina erfarenheter och om hemligheten bakom hennes långa elitidrottskarriär. 
I slutet av föreläsningen finns tid avsatt för frågor och diskussion. 

När: Torsdagen den 9 december kl 19.30-21.00

Hur: Träffen sker digitalt via teams. Länk skickas ut till alla anmälda en dag innan träffen

Kostnad: Gratis

Anmäl dig här >>>

Alla är välkomma att delta!

Svensk Triathlon - Världens bästa!


Välkommen till Svensk Triathlons Digitala Idrottscafé med Lena Birath.

Tema för kvällen: Hur skapar jag balans mellan min prestation och den jag är?

Det är idag många barn- och ungdomar som mår dåligt och som har höga prestationskrav både i skolan och inom idrotten. Föreläsningens tema är ”att hitta balansen mellan den jag är och min prestation” och du som deltagare får möta Lena som med sin föreläsning vill beröra, inspirera och väcka tankar och insikter till aktiva, ledare eller föräldrar för barn- och unga samt elitidrottare. 

Lena kommer berätta om sina erfarenheter av att vara identifierad med sin prestation och resan till att hitta sig själv och bättre kunna hantera de prestationskrav som idrotten och många gånger samhället genomsyras av. Lena delar öppet med sig av svårigheter, insikter och vad hon hade behövt från ledare och vuxna. Hon jobbar för de aktivas bästa och för att göra det behöver vuxna bli mer medvetna om våra beteenden och mönster. Det handlar om värdet att se människan inte bara prestationen.

När: Torsdagen den 25 november kl 19.00-20.30

Hur: Träffen sker digitalt. Länk skickas ut till alla anmälda dagen innan

Kostnad: Gratis

Anmäl dig här >>>

Alla är välkomma att delta!

Svensk Triathlon - Världens bästa!


Välkommen till Svensk Triathlons Digitala Idrottscafé.

Under hösten finns tre tillfällen planerade av vårt digitala idrottscadé och alla med fokus på parasport. Varje träff kommer vi ha med en gästföreläsare som kommer dela med sig av sina erfarenheter och det kommer självklart bli chans till gemensamma samtal och frågorstund.

Gästföreläsare och inspiratör för vårt andra möte denna hösten är ingen mindre är parasimmaren och paratriathleten Anders Olsson. 

Anders har totalt sju medaljer från Paralympics varav tre guld, samtliga medaljer inom simning. Han har inom simningen slagit 61 världsrekord och under en tid så var han den enda simmaren i historien att inneha alla frisims världsrekord från 50-1500 frisim.

Som paratriathlet har Anders genomför Ironman Kalmar och nu är hans målsättning att inom sikt stå på startlinjen för Ironman Kona. 
-
Följ Anders på Instagram @jarnmannen 

Välkommen till Svensk Triathlons digitala idrottscafé.

Digitalt idrottscafe - En mötesplats för föreningar inom Svenska Triathlonförbundet. Vi bjuder nu in alla våra föreningar och självklart alla andra som är intresserade av att delta till vårt digitala idrottscafé där vi kan mötas, informeras och byta erfarenheter.

Under hösten finns tre tillfällen planerade och alla med fokus på parasport. Varje träff kommer vi ha med en gästföreläsare som kommer dela med sig av sina erfarenheter och det kommer självklart bli chans till gemensamma samtal och frågorstund.

Först ut är parasimmaren Maja Reichard! Maja är med sina 5 paralympiska medaljer en av våra mest framgångsrika Parasportare. Hon är också en av två svenska simmare som innehaft en Grand slam vilket innebär världsrekord, Europarekord samt guld vid EM, VM och Paralympics i en och samma gren.

Maja kommer att berätta om sin resa samt dela med sig av sina tankar och idéer kring träning. I slutet av föreläsningen kommer det finnas tid avsatt för frågor, samtal och diskussion. 

Följ Maja på Instagram @majareichard


Välkommen till Svensk Triathlons digitala idrottscafé.

Sara är utbildad näringsfysiolog och diplomerad idrottsnutritionist via Internationella Olympiska komittén (IOK) och har arbetat som föreläsare och rådgivare inom kost och träning i över 10 år.

Prestationsutveckling styrs av flera faktorer som påverkar utfallet av träningen, en av dessa är nutritionsintaget. Ett genomtänkt nutritionsintag skapar de bästa förutsättningarna för prestation, träningsanpassning, återhämtning och hälsa. Att anpassa nutritionsintaget i förhållande till träningsbelastningen är nödvändigt för att uppnå ett optimalt resultat med träningen, något som Sara kommer berätta mer om under sin föreläsning. 


Välkommen till Svensk Triathlons digitala idrottscafé. 

Det är äntligen dags för vårens fjärde digitala idrottscafé där vi bjuder in till en inspirationsföreläsning tillsammans med Patrik Ericsson. Med tunga meriter inom både simning, cykel och triathlon har Patrik en lång idrottsresa bakom sig, en resa som ännu inte är slut.

Patrik jobbar idag som coach men har också mycket med  cykel att göra, bland annat genom sin cykelbutik i Trelleborg. Patrik kommer dela med sig av en annorlunda idrottsresa som startade med 35 km cykling som 4 åring och som senare tog honom vidare till olika idrotters underbara och orättvisa världar.

Kvällen kommer även handla om hur idrottandet har räddat honom gång på gång när livet varit orättvist hårt. Hur det är att komma tillbaka efter motgångar och vända de till något bättre än tidigare. Både yrkesmässigt, idrottsmässigt och privat.

Patrik hoppas att kunna sprida inspiration via föreläsningen och föra lite av sitt mantra vidare till er: oavsett hur tufft det är så BLIR DET BÄTTRE.

I samband med föreläsningen kommer vi också självklart diskutera Patriks expertområde cykel, där det kommer finnas möjlighet att ställa frågor.

Kolla in Patriks instagram >>>


Välkommen till säsongens tredje digitala idrottscafé.

Tema för kvällen kommer vara antidoping. Vi kommer under kvällen att gästas av Antidoping Sverige som kommer genomföra sin grundutbildning i antidoping tillsammans med oss. Utbildningen kommer beröra en rad olika punkter där där vi bland annat kommer få lära oss mer om antidopings arbete, regelverk, dopingkontroller och kosttillskott. Utbildningen kommer avslutas med en frågestund.

Som del i utbildningen skall du också genomföra certifieringen ren vinnare. Denna del genomför du digitalt, förslagsvis innan utbildningskvällen.

Rena vinnare hittar du här >>>

Läs mer om Antidoping Sverige här >>>


Nu är det dags för andra tillfället av vårt digitala idrottscafé.

Tema för kvällen kommer vara rekrytering och tillgänglighet där vi tillsammans möts för att dela erfarenheter, hitta lösningar och få inspiration kring hur vi kan göra vår idrott mer tillgänglig för att möjliggöra rekrytering av fler medlemmar till våra föreningar. Dessutom kommer vi gästas och inspireras av Fritidsbanken som kommer att berätta om sitt koncept där de skapat bibliotek med sport- och fritidsprylar. På flera platser i Sverige kan vem som helst komma och låna olika typer av sportutrustning helt gratis för att introduceras till en ny idrott. Eventuellt kommer fler gäster tillkomma.

Läs mer om Fritidsbanken här >>>


Välkommen till årets första digitala idrottscafé.

Tema för kvällen kommer vara paratriathlon där projektledarna Camilla och Mikael kommer att berätta om det nystartade projektet Triathlon för alla. Dessutom kommer vi ha med gästföreläsaren Hein Wagner, paratriathlet. Hein tränar just nu för en Ironman och har en otroligt spännande meritlista. Han har genomfört flertal marathon,cykeltävlingar, full Ironman, med mera. Listan på vad Hein har genomfört kan göras lång. Han reser vanligtvis världen runt för att föreläsa och berätta sin historia (gästföreläsningen kommer vara på engelska). Eventuellt kommer fler gästföreläsare tillkomma.

Läs mer om Hein Wagner - a blind man with vision >>>

Skribent: Maja Carlsson

Sponsorer

 

 


Playitas 

   

 

 


 
 

     Medlem i


 

 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info