Hoppa till sidans innehåll

Digitalt idrottscafé - inspirationsföreläsning

17 MAR 2021 10:51
Välkommen till Svensk Triathlons digitala idrottscafé! Det är äntligen dags för vårens femte och sista digitala idrottscafé innan vi tar en paus över sommaren. Vi kommer under kvällen gästas av Sara Rang, idrottsnutritionist på Malmö Idrottsakademi.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2021 15:26

Välkommen till Svensk Triathlons digitala idrottscafé.

Sara är utbildad näringsfysiolog och diplomerad idrottsnutritionist via Internationella Olympiska komittén (IOK) och har arbetat som föreläsare och rådgivare inom kost och träning i över 10 år.

Prestationsutveckling styrs av flera faktorer som påverkar utfallet av träningen, en av dessa är nutritionsintaget. Ett genomtänkt nutritionsintag skapar de bästa förutsättningarna för prestation, träningsanpassning, återhämtning och hälsa. Att anpassa nutritionsintaget i förhållande till träningsbelastningen är nödvändigt för att uppnå ett optimalt resultat med träningen, något som Sara kommer berätta mer om under sin föreläsning. 

Anmäl dig här >>>

När: 17 juni

Kl: 18:30-20:00

Hur: Träffen sker digitalt via teams. Länk skickas ut till alla anmälda en dag innan träffen.

Alla är varmt välkomna att delta! Häng på du med!

Svensk Triathlon - Världens bästa!


Välkommen till Svensk Triathlons digitala idrottscafé!

Det är äntligen dags för vårens fjärde digitala idrottscafé där vi bjuder in till en inspirationsföreläsning tillsammans med Patrik Ericsson. Med tunga meriter inom både simning, cykel och triathlon har Patrik en lång idrottsresa bakom sig, en resa som ännu inte är slut.

Patrik jobbar idag som coach men har också mycket med  cykel att göra, bland annat genom sin cykelbutik i Trelleborg. Patrik kommer dela med sig av en annorlunda idrottsresa som startade med 35 km cykling som 4 åring och som senare tog honom vidare till olika idrotters underbara och orättvisa världar.

Kvällen kommer även handla om hur idrottandet har räddat honom gång på gång när livet varit orättvist hårt. Hur det är att komma tillbaka efter motgångar och vända de till något bättre än tidigare. Både yrkesmässigt, idrottsmässigt och privat.

Patrik hoppas att kunna sprida inspiration via föreläsningen och föra lite av sitt mantra vidare till er: oavsett hur tufft det är så BLIR DET BÄTTRE.

I samband med föreläsningen kommer vi också självklart diskutera Patriks expertområde cykel, där det kommer finnas möjlighet att ställa frågor.

Kolla in Patriks instagram >>>

När: Torsdag 3/6

Kl: 18.30-20.00

Hur: Teams, länk skickas ut till alla anmälda deltagare dagen innan. 

Alla är varmt välkommna att delta. Hoppas vi ses!

Svensk Triathlon - världens bästa!


Välkommen till säsongens tredje digitala idrottscafé!

Tema för kvällen kommer vara antidoping. Vi kommer under kvällen att gästas av Antidoping Sverige som kommer genomföra sin grundutbildning i antidoping tillsammans med oss. Utbildningen kommer beröra en rad olika punkter där där vi bland annat kommer få lära oss mer om antidopings arbete, regelverk, dopingkontroller och kosttillskott. Utbildningen kommer avslutas med en frågestund.

Som del i utbildningen skall du också genomföra certifieringen ren vinnare. Denna del genomför du digitalt, förslagsvis innan utbildningskvällen.

Rena vinnare hittar du här >>>

Läs mer om Antidoping Sverige här >>>

När: Torsdag 6/5

Kl: 18.30-20.00

Hur: Teams, länk skickas ut till alla anmälda deltagare dagen innan. 

Alla är varmt välkommna att delta. Hoppas vi ses!

Svensk Triathlon - världens bästa!


Nu är det dags för andra tillfället av vårt digitala idrottscafé!

Tema för kvällen kommer vara rekrytering och tillgänglighet där vi tillsammans möts för att dela erfarenheter, hitta lösningar och få inspiration kring hur vi kan göra vår idrott mer tillgänglig för att möjliggöra rekrytering av fler medlemmar till våra föreningar. Dessutom kommer vi gästas och inspireras av Fritidsbanken som kommer att berätta om sitt koncept där de skapat bibliotek med sport- och fritidsprylar. På flera platser i Sverige kan vem som helst komma och låna olika typer av sportutrustning helt gratis för att introduceras till en ny idrott. Eventuellt kommer fler gäster tillkomma.

Läs mer om Fritidsbanken här >>>

När: Torsdag 15/4

Kl: 18.30-20.00

Hur: Teams, länk skickas ut till alla anmälda deltagare dagen innan. 

Alla är varmt välkommna att delta. Hoppas vi ses!

Svensk Triathlon - världens bästa!


Välkommen till årets första digitala idrottscafé! 

Tema för kvällen kommer vara paratriathlon där projektledarna Camilla och Mikael kommer att berätta om det nystartade projektet Triathlon för alla. Dessutom kommer vi ha med gästföreläsaren Hein Wagner, paratriathlet. Hein tränar just nu för en Ironman och har en otroligt spännande meritlista. Han har genomfört flertal marathon,cykeltävlingar, full Ironman, med mera. Listan på vad Hein har genomfört kan göras lång. Han reser vanligtvis världen runt för att föreläsa och berätta sin historia (gästföreläsningen kommer vara på engelska). Eventuellt kommer fler gästföreläsare tillkomma.

Läs mer om Hein Wagner - a blind man with vision >>>

När: Torsdag 25/3

Kl: 18.30-20.00

Hur: Teams, länk skickas ut till alla anmälda deltagare dagen innan. 

Alla är varmt välkommna att delta. Hoppas vi ses!

Svensk Triathlon - världens bästa!

Skribent: Maja Carlsson

Sponsorer

 

 


Playitas 

   

 

 


 
 

     Medlem i


 

 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info