Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Eliasson

Dags att söka RIG och NIU inför hösten 2020

12 SEP 2019 12:34
För dig som vill kombinera en satsning på triathlon med studier finns flera alternativ.
  • Skapad: 12 SEP 2019 12:34

I Motala finns sedan flera år ett Riksidrottsgymnasium (RIG) och från och med hösten 2020 finns även Nationell Idrottsutbildning i triathlon (NIU) på fyra orter: i Falun, Umeå, Malmö och Upplands Väsby. Välkommen med din ansökan!

Gemensamt för RIG i Motala och NIU i Falun, Umeå, Malmö och Väsby är ämnet specialidrott, som kan läsas upp till 700p. Vanligtvis läser dock eleven 400p specialidrott (200p individuellt val + 200p programfördjupning). Ämnet specialidrott består av tränings- och tävlingslära samt idrottsspecialisering. Vilka program som kan kombineras med ämnet specialidrott varierar beroende på skola. Ämnet specialidrott innehåller både teoretiska och praktiska moment, vilket möjliggör att en del av träningen kan förläggas under schemalagd skoltid.

RIG:s organisation, verksamhet samt träning är inriktad mot att utveckla eleven mot internationell elit. NIU har en bredare rekryteringsbas och vänder sig både till dig som har ambition att bli elitidrottare och till dig som gillar triathlon och vill utvecklas inom sporten. 

NIU-verksamheten bygger på ett samarbete med en lokal förening. Tränarna till NIU har rekryterats av Svenska Triathlonförbundet och är även kopplade till landslagsverksamheten. 

Ansökan ska göras senast den 15 oktober för Riksidrottsgymnasiet (RIG) och senast 1 december för Nationell Idrottsutbildning (NIU).

Ansök här!

Läs mer om RIG och NIU här!

Skribent: Adam Kjellström
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

 

 


Playitas 

   

 

 


 
 

     Medlem i


 

 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info