Hoppa till sidans innehåll

Dags att söka NIU inför hösten 2022 - Inbjudan till digital infoträff den 10/11

08 OKT 2021 12:00
För dig som vill kombinera en satsning på triathlon med studier på gymnasienivå finns flera alternativ. I Motala finns sedan flera år ett Riksidrottsgymnasium (RIG) och vi har även Nationell Idrottsutbildning i triathlon (NIU) på fyra orter.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2021 12:00

Tillsammans med våra NIU tränare bjuder vi nu in till en digital infoträff. Tränarna kommer presentera sig själva samt berätta och infomera om deras verksamheter. Vi välkomnar både föräldrar och aktiva till mötet. Detta är ett perfekt tillfälle för att ställa dina frågor till respektiva tränare och deras verksamheter. 

När: onsdag 10 november kl 19:00-20:30

Länk till mötet >>>

Mötet är digitalt via Teams och är öppet för alla, ingen anmälan krävs. Varmt välkommen!

Gemensamt för RIG i Motala och NIU i Falun, Umeå, Malmö och Upplands Väsby är ämnet specialidrott, som kan läsas upp till 700p. Vanligtvis läser dock eleven 400p specialidrott (200p individuellt val + 200p programfördjupning). Ämnet specialidrott består av tränings- och tävlingslära samt idrottsspecialisering. Vilka program som kan kombineras med ämnet specialidrott varierar beroende på skola. Ämnet specialidrott innehåller både teoretiska och praktiska moment, vilket möjliggör att en del av träningen kan förläggas under schemalagd skoltid.

Det finns två olika möjligheter för elever som vill kombinera studier med elitidrott på gymnasiet: riksidrottsgymnasium (RIG) och nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU). RIG har riksrekrytering medan NIU har lokal/regional antagning. NIU-verksamheten bygger på ett samarbete med en lokal förening. Våra tränare har rekryterats av Svenska Triathlonförbundet och är även kopplade till landslagsverksamheten. 

Ansökan ska göras senast 1 december för nationell idrottsutbildning (NIU).

Ansök här >>>

Läs mer om RIG och NIU här >>>

Läs bland annat om när de olika skolorna bjuder in till öppet hus samt möt elever som just nu kombinerar sina stuider med triathlon! 

Välkommen att höra av dig om du har frågor!

Kontakt
Angela Fox, Sportchef
This is a mailto link 
070-886 79 19

Skribent: Maja Carlsson

Sponsorer

 

 


Playitas 

   

 

 


 Medlem i


 

 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info