Hoppa till sidans innehåll

Triathlonfest i Malmö

04 AUG 2013 19:37
I dag söndag 4 augusti kördes Malmö Triathlon i Västra Hamnen. Närmare 900 anmälda och en stor publik kunde njuta av en helt fantastisk dag. Solsken, fina omgivningar och idrott för ungdom, bredd och elit när den är som bäst.
  • Skapad: 04 AUG 2013 19:37

Malmö Triathlon är den tredje deltävlingen av fyra i AXA Svenska Triathlon Cupen. I samband med alla deltävlingar finns klasser så att alla kan delta.

Området i Västra Hamnen är idylliskt vackert och ger Malmö Triathlon en fin inramning för deltagare och publik. En dag när dessutom den svenska sommaren är som bäst blir helheten mycket bra.

Under förmiddagen körde motionärer på olika distanser i startvågor, följt av ungdomsklasser. Många i spänd förväntan, men med en skön uppsluppen stämning mellan deltagarna.

Under eftermiddagen kördes elitklasserna på sprintdistans 750 meter – 20 km – 5 km och herrarna var först ut. Segraren i de två tidigare cuptävlingarna visade att formen håller i sig och var i spets hela loppet. Under cykelmomentet körde han tillsammans med Johan Sarwe och Gabriel Sandör. De tre växlade in tillsammans inför löpningen och Joel skaffade sig direkt en liten lucka till Gabriel. Den senare jagade sedan mycket starkt men kom aldrig i fatt. Trea i mål kom Oskar Djärv efter en stark avslutande löpning.

I damklassen var Annie Thorén upp först efter simningen och håll undan alla konkurrenter hela cykelmomentet. Fältet tätnade inför löpningen och mindre grupper kom in tätt. En fenomenal avslutande löpning av Ida Salonen tog henne till täten och hon gick i mål som etta. Efter henne kom tvåan Jenni Nilsson och därefter Amanda Bohlin.

Som sagt, en fantastisk triathlondag i solen.

Stor tack alla funktionärer, publik och tävlande.

Här hittar du samtliga resultat från Malmö Triathlon 2013

ida3

Ida Salonen förbi Turning Torso.

 

ida1

Ida Salonen - vinnare damer elit.

 

joel

Joel Vikner - vinnare herrar elit.

 

IMG_5093

Simning med Öresundsbron i bakgrunden.

1

Turning Torso och målgången, sett från Västra Hamnen.

 

IMG_5063

Nöjda deltagare efter en bra prestation.

 

Foto: Ola Silvdahl

Skribent: Ola Silvdahl
Epost: This is a mailto link

Sponsorer

 

 


Playitas
 

   

 

 


 
 

     

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOK 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: This is a mailto link

Se all info