Hoppa till sidans innehåll

Svenska Triathloncupen 2021

14 JUL 2020 09:30
Här kommer tävlingarna för Svenska Triathloncupen avgöras – Hallsta, Linköping och Stockholm.
  • Uppdaterad: 15 JUL 2020 15:01

Först ut i den Svenska Triathloncupen 2021 är Hallsta Triathlon som den 30 maj hälsar oss välkomna för att dra igång Svenska Triathloncupen 2021.

"Så typiskt att en pandemi kom i vägen när vi i Hallsta kom tillbaka till Cupen, och vi tvingades ställa in. Vi är mycket glada att vi 2021 får en ny chans att stå värd för en av cuptävlingarna. Vi kommer att erbjuda samma upplägg som 2019 med 2 x supersprint för eliten och olympisk distans för Masters.  Förutom bra vattentemperatur tror vi oss kunna erbjuda en publikvänligare löpning för 2 x supersprint och en cykelbana för master där man kan ligga i bågen stor del av sträckan.” säger Per Vikner, tävlingsledare för Hallsta Triathlon.

Därefter rullar STC vidare till Saab Arena för att den 6 juni är det dags för MAXI Linköping Triathlon.

"2020 blev det tyvärr inget MAXI Linköping Triathlon. Vi i IK NocOut.se ser därför fram emot nästa års tävling när det äntligen återigen är dags att simma, cykla och springa i vår fantastiska stad på den publikvänliga banan i och runt Stångebro. Det som glädjer oss enormt är att tävlingarna 2021 kommer var en del av Svenska Triathloncupen i sprintdistans samt stafett. Vi längtar redan nu till att få välkomna allt från nybörjare till de mest luttrade triathleterna till en härlig dag i Östergötlands residensstad.

Även om det inte finns många tävlingar att sikta mot så håller vi, IK NocOut.se, ändå igång. Kom gärna förbi och testa triathlon redan nu. Varför vänta? Vi kör träningar varje tisdag och alla oavsett nivå samt ambition är välkomna! Klicka dig in på nocout.se för mer information." hälsar Andreas Fröberg, ordförande IK NocOut.se.

För att vi sen laddar upp för den stora finalen som kommer gå i vår vackra huvudstad under augusti (datum kommer) när Stockholm Triathlon går av stapeln.

"Vi är oerhört glada över att Stockholm har blivit värd för finalen av den Svenska Triathloncupen 2021. Stockholm Triathlon har sedan tidigare en stor mängd motionärer från Sverige och även utlandet, nu förstärks tävlingen med en större tävlingsklass. Det ska bli extremt kul att se eliten i centrala Stockholm, det kommer gå snabbt!" säger Üve Hillep som är tävlingsledare för Stockholm Triathlon.

Eventuellt kan ytterligare tävling tillkomma att ingå i Svenska Triathloncupen.

Skribent: Maja Carlsson

Sponsorer

 

 


Playitas 

   

 

 


 Medlem i


 

 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info