Hoppa till sidans innehåll
Idrottsfesten i Malmö växlar upp.

Europacup till Malmö 2016

06 OKT 2015 18:07
Malmö Triathlon växlar upp! Nästa sommar blir tävlingen en Europacup i sprint. - Vi är mycket stolta och glada över beskedet. Det ligger i linje med vår strategi för internationella arrangemang och dess påverkan på svensk triathlons utveckling, säger Ola Silvdahl, generalsekreterare.
  • Skapad: 06 OKT 2015 18:07

Tävlingen Malmö ETU Sprint Triathlon European Cup kommer att arrangeras helgen den 6-7 augusti 2016 i Malmö. 

- I praktiken innebär det att Malmö Triathlon arrangeras som tidigare, men eventet utvecklas i sitt format och innehåll. Det blir mer av allt, säger Ola.

Sverige har ett antal startplatser i Europacuptävlingen. Även om Malmö växlas upp 2016 kommer tävlingen att vara den sista deltävlingen i Danske Invest Triathlon Series (DITS). De tidigare deltävlingarna i DITS kommer för svenska elitaktiva att bli kval till startplats i Malmö. Förutom kvalplatserna kommer det att finnas ett antal wild cards.

- Vi ser fram emot tävlingen med glädje. Vi har ett gott samarbete med de lokala föreningarna, Malmö Stad, Event in Skåne och dessutom med våra nordiska kollegor. Norge har också tilldelats en europacup som ska arrangeras helgen efter Malmö (13-14 aug) och vi kommer att arbeta ihop för att få till riktigt fina tävlingar, avslutar Ola. 

Angående Danske Invest Triathlon Series så är Uppsala och Umeå klara, och diskussioner förs med flera destinationer om ytterligare en deltävling. Mer information om DITS kommer innan oktober månads slut.

Skribent: Therése Oskarsson

Sponsorer

 

 


Playitas
 

   

 

 


 
 

     

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOK 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: This is a mailto link

Se all info