Hoppa till sidans innehåll

Blickarna riktade mot Abu Dhabi

24 NOV 2022 17:06
World Triathlon Championship Finals är igång i Abu Dhabi! Tidigt imorgon fredag slänger sig Daniel Nöu, Tilda Månsson och Andreas Carlsson i vattnet för att representera våra svenska färger.
  • Uppdaterad: 24 NOV 2022 17:06

Först ut av våra svenska talanger är Andreas Carlsson och Daniel Nöu som tävlar i herrarnas U23 klass. Andreas har haft en positiv kurva sett på året som varit och det ska bli väldigt intressant att se hur han står sig i det här motståndet. Daniel fick ett wildcard för ett par veckor sen och ser fram emot att få tävla på den internationella arenan ytterligare en gång den här säsongen.

Båda killarna är i Abu Dhabi för att skaffa sig erfarenhet av att tävla på den här nivån, men Andreas är nog sugen på att få till ett riktigt bra lopp där han kan samla på sig viktiga rankingpoäng till nästa säsong. En högre ranking ger bättre placering vid starten och får man till en bra simning ökar chanserna att få ett bra utgångsläge på cykeln för att sen bättre kunna positionera sig inför löpningen - bara krafterna räcker till. 

Direkt efter herrarnas U23 lopp är det dags för damernas elitlopp där vårt stjärnskott Tilda Månsson har fått en plats bland det allra bästa damerna i världen. Med sina arton år är hon klart yngst i startfältet och det är inte realistiskt att tro att Tilda går för seger, men hon är ett namn för framtiden och att få vara med i Abu Dhabi bland världens bästa triathleter på World Triathlon Championship Series kommer vara en fantastisk erfarenhet för framtiden på så många sätt. 


Vi önskar Daniel, Andreas och Tilda stort lycka till. Vi är stolta över att ha er som representanter i Abu Dhabi.

Tävlingarna kommer sändas på TriathlonLive.TV >>>

Startlista U23 Men >>> Starttid kl. 07:15 svensk tid

Startlista Women Elite >>> Starttid kl. 10:06 svensk tid


Läs mer om Mästerskapet här >>> 


Svensk Triathlon - Världens Bästa!

Skribent: Johanna Green
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

 

 


Playitas 

   

 

 


 Medlem i


 

 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info