Hoppa till sidans innehåll

Landslagsuttagningar juli


Under juli månad sker uttagningar till JEC i Riga och NM i september. Kval till Europacupen i Malmö i augusti sker via poäng i Danske Invest Triathlon Series.

 

JEC Riga 13 augusti

Den 13 augusti finns det möjlighet att tävla på en JEC i Riga. Förbundet har budget för att skicka fyra aktiva men vill även öppna upp möjligheten för fler att åka med till samma tävling. Elitkommittén har därför beslutat att de två bästa på JSM (sprint SM) i dam- respektive herr klassen ska få åka med ersättning från förbundet. De två bästa på JSM (de två första svenska medborgarna) blir uttagna mot en egenavgift på 3000 kr/person.

Du som är intresserade av att åka med oavsett om du själv får stå för alla kostnader och oavsett om du står som segrare eller inte på JSM, måste göra en föranmälan. Och det är snabba ryck som gäller. Vi behöver din intresseanmälan senast söndag 9 juli. Föranmälan innebär att du sätts upp på en waitlist (anmälan) och startlistan görs utifrån den listan 32 dagar innan tävlingen. Det är ingen garanti att alla som anmäler sig kommer med. Det är upp till ETU att avgöra. Har du tävlat internationellt och har rankingpoäng så har du bättre förutsättningar.

Utöver juniorerna så finns det även budget för att ta ut två ungdomar att åka med (förutsatt att de har kapacitet för att tävla som junior och att de kommer med i startlistan). Det vore väldigt kul om det blir ett gäng som åker iväg och det är en bra erfarenhet att tävla internationellt. Vi kommer ha två ledare med.

Ungefärliga kostnader:

Flyg: 3000-4000 kr inkl. cykeltransport 

Startavgift: 50€

Transfer: 50€

Hotell 7-11 juli med frukost: 2000-3000 kr/person 

Mat: lunch och middag + mellanmål 

Utöver JEC finnas det möjlighet att bli uttagen till NM i Danmark 2-3 september. Uttagning till NM görs på resultat på DITS/SM-tävlingarna i sommar.

 

Europacupen Malmö, 5 augusti

Liksom i fjol blir det i år möjligt för våra svenska aktiva att kvala in till Europacupen i Malmö via poäng i Danske Invest Triathlon Series. 

I samband med Malmö Triathlon som är den avslutande deltävlingen i Danske Invest Triathlon Series (DITS), genomförs även en Europacup (EC) i Malmö.

De sex första herrarna respektive fyra första damerna i serien efter tre deltävlingar erbjuds en startplats*. Det kan dock bli fler antalet svenska startande i EC än de med DITS-poäng då det är möjligt att kvala in i kraft av ITU-ranking.

För att de bästa i serien inte ska behöva ge upp sina serieambitioner för att köra EC kommer de startande få göra upp om ”sina” poäng i EC-tävlingen. För startande i EC som har DITS-poäng sedan tidigare kommer de högsta poängsummorna (800, 740, 685, 633, 586, 542...) att reserveras. Om en aktiv som tävlar för en svensk klubb och har DITS-poäng tävlar för annat land på EC, delas poängen ut efter inbördes placering. Därefter fortsätter poängutdelningen för bäst placerade i den avslutande serietävlingen (Malmö Triathlon). Det betyder att om det är sex tävlande med DITS-poäng i EC, så får vinnaren i serietävlingen 501 poäng (motsvarande en 7:e plats). Endast personer med DITS-poäng sedan tidigare kan få DITS-poäng i EC.

Deltagare som blir uttagna till EC stryks automatiskt från tävlingsklass DITS (i Malmö).

Eftersom juniorer räknas in i seniorserien i DITS kan alltså även juniorer kvala in till EC genom att vara bland de sex första herrarna respektive fyra damerna på seniorserien. I de fall juniorer med poäng från DITS kör EC tillämpas samma regler för poängutdelning i juniorcupen som för seniorerna. Minimiålder för att delta i EC är 16 år.

Observera att deltagare som varvas i EC kommer att plockas av banan. I sådant fall delas inga DITS-poäng ut till personen i fråga.

Slutlig uttagning till EC görs av Svenska Triathlonförbundets elitkommitté. Ett krav för att bli uttagen är att den aktive har kapacitet att fullfölja tävlingen utan att bli avplockad från banan. För de som blir uttagna att representera landslaget blir egenavgiften 1000-1500 kr (beroende på hur många vi blir och omkostnader).

 

Nordiska Mästerskapen, Fredricia, Danmark, 2-3 september, 12-16 aktiva 

Den 2-3 september finns det möjlighet att tävla på NM i Fredricia. Förbundet har budget att skicka fyra ungdomar, fyra juniorer och fyra seniorer. Men vi vill även öppna upp möjligheten för fler att åka med till samma tävling. De fyra bästa ungdomarna, juniorerna och seniorerna blir uttagna mot en egenavgift på 2000 kr/person. Du som är intresserade av att åka med oavsett om du själv får stå för alla kostnader och oavsett om du blir uttagen, måste göra en föranmälan. Vi behöver din intresseanmälan senast söndag 23 juli. Föranmälan innebär att du sätts upp på en waitlist (anmälan) och startlistan görs utifrån den listan 32 dagar innan tävlingen. Det är ingen garanti att alla som anmäler sig kommer med. Det är upp till ETU att avgöra. Har du tävlat internationellt och har rankingpoäng så har du bättre förutsättningar.

Alla uttagningar görs av elitkommittén och baseras på resultat från Danske Invest Triathlon Series (DITS) eller internationella resultat. 

Egenavgift: För de som blir uttagna att representera landslaget blir egenavgiften 2000 kr (beroende på hur många vi blir och omkostnader).Har du några frågor är du välkommen att kontakta Angela Fox, sportchef:This is a mailto link | 0708-86 79 19 

Uppdaterad: 11 JUL 2017 14:31 Skribent: Therése Oskarsson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

 

 


Playitas
 

   

 

 


 
 

     

 


 


    

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOK 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: This is a mailto link

Se all info