Hoppa till sidans innehåll

Covid-19

Föreningarna informerar sig bäst och planerar sin verksamhet i linje med folkhälsomyndigheten och RF:s beslut, rekommendationer och riktlinjer angående Covid-19.

Uppdaterad 2022-02-04

Den tredje februari kom glädjande nyheter från Folkhälsomyndigheten, Regeringen och riksidrottsförbundet med beskedet att restriktioner och många rekommendationer tas bort från och med 9 februari.

Från och med den 9 februari är det endast rekommendationerna att stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk med symtom som kan vara covid-19, vuxna personer som inte har vaccinerat sig ska undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus och att alla som kan och får ska vaccinera sig.

Vi uppmannar fortfarande alla att hålla sig uppdaterade kring senaste informationen kring Covid-19. Fortsatt uppmanas alla att vaccinera sig för att undvika att smitta ska öka. 

Länkar vi rekommenderar att alla tar del av:

Information från Folkhälsomyndigheten om Covid-19

Här hittar du allmän information om Covid-19 och specifik information för idrottsrörelsen.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Covid-19 och idrotten.


Digitala årsmöten 2022
Årsmötet är er förenings viktigaste möte, men i och med Covid-19 kan det vara svårt att genomföra årsmötet fysiskt. Den första frågan ni behöver ställa er är om ni får arrangera ett digitalt årsmöte. Svaret på den frågan hittar ni i era fastställda stadgar. Riksidrottsförbundet (RF) menar att det i detta mandat också finns ett utrymme att bestämma formen för årsmötet och att styrelsen har möjlighet att besluta att årsmötet får genomföras digitalt. Om inte något annat anges i föreningens stadgar är det styrelsen som bestämmer tid och plats för årsmötet.

RF och SISU Idrottsutbildarna har tagit fram vägledning för föreningar som önskar genomföra digitalt årsmöte. De har tagit fram stödmaterial och råd kring vilken digital plattform är att föredra beroende på förening/närvaro på årsmöte.

Här hittar du mer info och hjälp till att ett digitalt årsmöte

Kontakta ert RF-SISU distrikt för stöd, råd och ev. utbildning för att kunna genomföra digitalt årsmöte.
Här hittar ni er rätta kontaktperson. 

I RF:s information rekommenderas föreningar att höra av sig till respektive specialidrottsförbund i enskilda frågor som att exempelvis arrangera sammankomster. STF har ingen egen specialistkunskap i den medicinska frågan utan följer de lagar, riktlinjer och rekommendationer som regering, myndigheter och RF ger.

STF:s övergripande fokus är precis som Riksidrottsförbundets att i det här läget bidra till att minska smittspridningen av coronaviruset, och vi uppmanar alla föreningar att göra detsamma.

Föreningar är självklart välkomna att som alltid kontakta kansliet för diskussion.

Tag hand om er och varandra!

Bästa idrottshälsningar

Förbundsstyrelsen

E.u. Ola Silvdahl

Generalsekreterare

Uppdaterad: 08 AUG 2022 13:00 Skribent: STF kansli
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

 

 


Playitas 

   

 

 


 Medlem i


 

 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info