Hoppa till sidans innehåll

Covid-19

Föreningarna informerar sig bäst och planerar sin verksamhet i linje med folkhälsomyndigheten och RF:s beslut, rekommendationer och riktlinjer angående Covid-19.

Ingen har undvikit allvaret i situationen och alla behöver på bästa sätt bidra för att minska risken för spridning. Vi skall inte fatta panikartade eller stressande beslut, istället behöver vi hålla oss väl informerade av de instruktioner och förutsättningar som myndigheter ger, och utifrån det fatta övervägda och kloka beslut.

Uppdaterad 2021-12-01

Från den 1 december har nya restrektioner kopplade till pandemin införts. Det är viktigt att alla oavsett roll som deltagare eller arrangör att alla håller sig uppdaterade kring infon och gör det som krävs för att undvika risker för smittspridningen av Covid-19.

Här hittar du samlad information om gällande begränsningar för att genomföra allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med anledning av pågående pandemi.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som som idrott och kulturarrangemang tas bort från 29 september. Samtidigt slopas kravet på avstånd mellan sittplatser och sällskap.

Fortsatt uppmanas alla att vaccinera sig för att undvika att smitta ska öka igen.

Lättnader för idrotten från den 29 september, detta gäller: Läs här >>>

Allmänna råd och rekommendationer om avstånd med mera ska fortfarande tas i hänsyn.

Vad innebär Folkhölsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd för idrotten? Här hittar du info om Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd

Länkar vi rekommenderar att alla tar del av:

Här hittar du allmän information om Covid-19 och specifik information för idrottsrörelsen.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Covid-19 och idrotten.

Riksdagen har beslutat om den så kallade pandemilagen som gäller från den 10 januari. I anslutning till lagen har regeringen beslutat om en förordning och Folkhälsomyndigheten om föreskrifter och allmänna råd, som förtydligar hur lagen ska efterföljas.

Här hittar du info om vad pandemilagen innebär för idrotten


Öppet brev till Amanda Lind, Mikael Damberg och Lena Hallengren

"Vi sprider inte smitta i skogen, på havet eller vägen"

Svenska Triathlonförbundet har tillsammans med Riksidrottsförbundet och övriga förbund inom idrotter som verkar på väg, skog och vatten har idag 7/5 gjort en gemensam skrivelse till Idrottsminister Amanda Lind, Inrikesminister Mikael Damberg samt Socialminister Lena Hallengren.

Läs hela brevet här >>>


Digitala årsmöten 2021
Årsmötet är er förenings viktigaste möte, men i och med Covid-19 kan det vara svårt att genomföra årsmötet fysiskt. Den första frågan ni behöver ställa er är om ni får arrangera ett digitalt årsmöte. Svaret på den frågan hittar ni i era fastställda stadgar. Riksidrottsförbundet (RF) menar att det i detta mandat också finns ett utrymme att bestämma formen för årsmötet och att styrelsen har möjlighet att besluta att årsmötet får genomföras digitalt. Om inte något annat anges i föreningens stadgar är det styrelsen som bestämmer tid och plats för årsmötet.

I FHM:s nationella allämna råd och rekommedantioner som träde i kraft den 14 december 2020 och som gäller till och med den 30 juni 2021, rekommenderas det att bland annat årsmöten om så är möjligt ska hållas digitala. Läs mer här.

RF och SISU Idrottsutbildarna har tagit fram vägledning för föreningar som önskar genomföra digitalt årsmöte. De har tagit fram stödmaterial och råd kring vilken digital plattform är att föredra beroende på förening/närvaro på årsmöte.

Här hittar du mer info och hjälp till att ett digitalt årsmöte

Kontakta ert RF-SISU distrikt för stöd, råd och ev. utbildning för att kunna genomföra digitalt årsmöte.
Här hittar ni er rätta kontaktperson. 

I RF:s information rekommenderas föreningar att höra av sig till respektive specialidrottsförbund i enskilda frågor som att exempelvis arrangera sammankomster. STF har ingen egen specialistkunskap i den medicinska frågan utan följer de lagar, riktlinjer och rekommendationer som regering, myndigheter och RF ger.

STF:s övergripande fokus är precis som Riksidrottsförbundets att i det här läget bidra till att minska smittspridningen av coronaviruset, och vi uppmanar alla föreningar att göra detsamma.

Föreningar är självklart välkomna att som alltid kontakta kansliet för diskussion.

Tag hand om er och varandra!

Bästa idrottshälsningar

Förbundsstyrelsen

E.u. Ola Silvdahl

Generalsekreterare

Uppdaterad: 14 JUN 2021 21:40 Skribent: STF kansli
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

 

 


Playitas 

   

 

 


 
 

     Medlem i


 

 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info