Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kajsa Andersson En härlig morgon

Vad gör det att det haglar?

20 SEP 2012 20:52
Tri4Fun Väst besökte i morse femmorna på Montessoriskolan Globen i Alingsås. Där blev det triathlon för fulla muggar. Att morgonen bjöd på ösregn, åskknallar samt en och annan hagelskur gjorde inget. Duathlon i Nolhagaparken fick bara ändras till triathlon i idrottshallen så var problemet löst.

  • Skapad: 20 SEP 2012 20:52

20 september 2012

Först fick eleverna en föreläsning om hur man tränar och tävlar i triathlon. Gary Larsson, Alingsås Triahlonklubb och Kajsa Andersson, Tri4Fun Väst gick igenom banan och instruerade eleverna hur de olika momenten skulle genomföras. Bromsar testades och hjälmar kontrollerades Sedan var det dags för simning, cykel och löpning i en följd.

 

Simning inomhus? Javisst.

Visst kan man simma på land

Femmorna visade prov på fantastisk crawlteknik fullt utrustade med badmössor och simglasögon. Cykelmomentet genomfördes på en bana utanför gympasalen. Här gällde det att ha hjälmen på plats, ordentligt knäppt för att sedan kliva på cykeln vid rätt tillfälle. Eleverna hade sett Jonathan Brownlee köra triathlon på OS och visste att om man kliver på för tidigt så blir det straffsekunder.

 Det gäller att kliva på och av cykeln vid rätt tillfälle

Två heat kördes där halva gänget körde triathlon och övriga agerade hejaklack och peppade sina klasskompisar, sedan bytte man roller. Alla var med och kämpade fantastiskt bra. 

Under hejarop sprang tjejerna och killarna tillbaka in i idrottshallen där man fick springa en bana för att avsluta med obligatoriska målgester genom målportalen.

Medaljer utdelades för ett strålande genomförande och alla elever fick med sig information om triathlon och en inbjudan att testa triathlon i Alingsås Triathlonklubb att testa triathlon i Alingsås Triathlonklubb.

Det vore jättekul om du vill komma och testa triathlon i Alingsås Triathlonklubb. Klicka på länken ovan så ser du träningstider.

 

Att starta morgonen med triathlon ger en härlig energikick resten av dagen.

 

Riktigt snygga målgester blev det

Underbara målgester

Välförtjänta medaljer delades ut

Känslan när man fått en medalj

En härlig morgon i skolan

 

 

Skribent: Kajsa Andersson

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info