Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kajsa Andersson SK Elfsborg springer

Ungdomsträning utomhus när den är som bäst

20 SEP 2012 19:33
Tri4Fun Väst besöker en solig augustikväll ungdomsträningen hos SK Elfsborg i Borås.

Ett taggat gäng har samlats för att träna triathlon vid Transåssjöns badplats och ha roligt tillsammans. Tränaren Leif Claesson berättar för ungdomarna om upplägget för kvällens pass.
  • Skapad: 20 SEP 2012 19:33

 

IMG_1042

30 augusti 2012

– Vi värmer upp tillsammans sedan ska vi köra lite växlingsövningar och löpteknik, förklarar han.

- Blir det inga lekar idag? undrar någon. Man förstår ganska snabbt att lekarna är favoriten hos många, inte minst hos Leif själv. Men det betyder inte att de inte är jobbiga. Innan passet är slut hinner gruppen med teknikträning, stafetter, lekar och mycket skratt. Ett gäng glada, svettiga och trötta barn pustar ut i gräset. Sedan blir det stretch och lite snack.

På sommaren brukar man även simma i sjön men nu har det blivit för kallt i vattnet. Simningen får vänta tills inomhusträningen börjar om någon vecka. På plats finns också Lena Broberg som är förälder till två ungdomar i gruppen. Lena brukar lösa av Leif som tränare och hon kommer under hösten att gå Svenska Triathlonförbundets tränarutbildning för att bli fullfjädrad tränare. Klubben har ytterligare en triathlontränare för ungdomar och det är Joachim Arbin. Han bor lägligt nog precis vid träningsplatsen och kommer ner mot slutet av passet och kollar läget. Ett skönt triathlonpass i kvällssolen är klart och ungdomarna droppar av. En mysig kväll att plocka fram ur minnet när snön faller och cykeln står i garaget.

Vill du vara med? Här hittar du klubbens träningstider för ungdomstriathlon

 

Skribent: Kajsa Andersson

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info