Hoppa till sidans innehåll

Triathlonpremiär för barn i Saltsjöbaden

13 MAJ 2014 15:30
Kyla och regn stoppade inte de triathlonsugna barnen i Saltsjöbaden i helgen. I samband med Nacka Halvmarathon arrangerade Saltsjöbadens Triathlonsällskap tillsammans med Saltsjöbadens IF och Svenska Triathlonförbundet en provapåtriathlon för barn i åldrarna 5-12 år.
  • Skapad: 13 MAJ 2014 15:30

Triathlonpremiär för nästan alla barnen som deltog. Det var med full fart, stor koncentration och breda leenden som barnen genomförde sin första triathlon. 

Först av allt en genomgång om vad triathlon är och hur det fungerar. Alla hade sett triathlon på tv och visste att man simmar, cyklar och springer.

Koll av bromsar och hjälmar, uppvärmning, genomgång av banan och ett provvarv med cykeln. Sedan var det dags att köra igång. 

 

Simmomentet fick bli vattenlöpning i specialbyggd pool dagen till ära, i övrigt precis som en vanlig triathlon. På med skor och hjälm, ut ur växlingsområdet, upp på cykeln och sedan två varv på banan. In i växlingsområdet, av med hjälm och lämna cykel. Ett varv löpning och avslutning med segergester igenom målportalen till publikens jubel. Dricka och banan och sedan en välförtjänt medalj. En härlig dag med stora leenden trots kallt väder och regn. 

 

Alla barnen blev inbjudna till Saltsjöbadens ungdomscamp som arrangeras den 28-29 juni av Saltsjöbadens Triathlonsällskap. 

 

Mer info om ungdomscampen på

Saltsjöbadens Triathlonsällskaps webb

 

Bilder från helgen i Tri4Fun webbalbum

 

 

Skribent: Kajsa Andersson

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info