Hoppa till sidans innehåll

Tränarens Himmel och helvete - ny serie på SVT

19 MAR 2014 12:00
Tränarens himmel och helvete är en ny serie som handlar om träning för barn och ungdomar. Kvällens avsnitt handlar om kropp och kost.
  • Skapad: 19 MAR 2014 12:00

Om serien

I serien Idrottens himmel och helvete lades stort fokus på de olika problem som finns inom svensk barn- och ungdomsidrott. Här fokuserar vi istället på lösningar. I varje program träffar vi någon som jobbar framgångsrikt med det som är programmets tema, samt visar konkreta checklistor för tränare och föreningar att utgå ifrån. Dessutom uttalar sig några av Sveriges främsta forskare och experter i respektive ämne. Serien fördjupar diskussionen och riktar sig främst till idrottsföreningar, tränare och föräldrar till idrottande barn och ungdomar. 

 

Kropp och kost i kvällens avsnitt i SVT

Att träna är i grunden något bra. Men det gäller att ha kunskap om hur man som idrottsledare tränar barns kroppar, annars är det risk att orsaka mer skada än nytta. Kropp och kost - bygg en hållbar kropp. Det är temat på kvällens avsnitt i UR:s serie Tränarens himmel och helvete kl 22.00 i SVT1.

I kvällens program medverkar Mats Mejdevi, som lär tränare hur de ska träna barn och unga, och dietisten Jennie Johansson som berättar vad de aktiva ska äta innan under och efter träning. De ger konkreta råd och tips på hur du som idrottsledare kan planera dina pass, hur barn kan träna skadeförebyggande, och vad som bör ätas innan och direkt efter en träning. 

Här kan du se alla avsnitt i serien 

 

ll ni arbeta vidare med dessa frågor på hemmaplan? Vill ni se alla program i serien? Gå in på länken nedan för att hitta både fakta, samtalsunderlag med mera.

Tränarens himmel och helvete på SISU Idrottsutbildarnas hemsida

 

Diskutera detta ämne och ta del av goda exempel på
www.facebook.com/vardefullt

Skribent: Kajsa Andersson

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info