Hoppa till sidans innehåll

Teknisk cykelbana för sexorna i Alingsås

08 OKT 2012 23:06
Globens sexor fick träna både kondition och koordination när Tri4Fun besökte skolan förra veckan. Eleverna visade stort intresse och lärde sig mycket om triathlon under torsdagen och fredagen.
  • Uppdaterad: 26 JAN 2017 12:38

4-5 oktober

Bilder kommer.

Massor av frågor dök upp under det teoretiska passet. Sitter man fast med fötterna på cykeln? Är det inte svårt att få av sig våtdräkten? Byter man skor? Vad har man på sig?  Vad gör man om man blir kissnödig? 

 

En av klasserna fick också en demonstration av en racercykel vilket var väldigt populärt. Men roligast var nog ändå att själv få testa sporten genom en minitriathlon i skolan.

 

Simningsmomentet ersattes av hopprepshopp runt i idrottshallen. Den tekniska cykelbanan som såg så enkel ut visade sig vara ganska klurig när man väl satt på cykeln. Förutom träning handlade det under passet också mycket om hänsyn och säkerhet som blir extra viktigt på cykeln i vått väglag. Eleverna fick känna på hur långt avstånd man behöver ha till kompisen framför och de var väldigt duktiga på att samsas i växlingsområdet trots att det var ordentligt trångt.

Roliga dagar med vetgiriga och träningssugna ungdomar som peppade varandra. Toppenbra jobbat hela gänget och varmt välkomna till träningen!

Skribent: Kajsa Andersson

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info