Hoppa till sidans innehåll

Snabba fötter på Robbans löpskola i Norrköping

20 SEP 2012 19:52
En måndag i september fick Tri4Fun Östergötland besök av Tri4Fun Väst. 6 klasser på Rambodalskolan i Norrköping fick lära sig att springa snabbare. Norrköping bjöd på sol och högsommarvärme och dagen var perfekt för att vara ute och röra på sig.

  • Uppdaterad: 26 JAN 2017 12:38

3 september 2012

Dagen handlade om att må bra och att ha kondition och orka röra sig. Springa är ett utmärkt sätt att förbättra sin kondition och hälsa. Robert Malmström visade hur man kan träna för att bli en bättre och snabbare löpare. Det gäller att använda kroppen på ett energisnålt sätt om man vill orka länge och att lära sig att använda kroppen rätt för att få ut maxfart. Eleverna fick under dagen lära sig massor om träning och därtill prova en rad olika löpteknikövningar. Hur känns det när man springer på hälarna? Mitt på foten? På tårna?

Barnen fick personlig löpcoachning och ställde massor av frågor. Lekar och stafetter hanns med innan det var dags att avsluta varje pass med en rolig hinderbana. Massor av spring i Norrköpingsbenen blev det denna sköna dag och jag är övertygad om att alla elever på Rambodalskolan somnade riktigt gott den kvällen.

Skribent: Kajsa Andersson

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info