Hoppa till sidans innehåll

Premiär för tri4fun i Umeå

02 SEP 2016 09:15
Umeå Simsällskap startade upp en triathlonsektion med ungdomsträning 2015 som komplement till sin simverksamhet. Lördagen den 21 sugusti genomförde de sin första tri4funtävling på Nydalasjöområdet i Umeå.
  • Uppdaterad: 26 JAN 2017 12:38

Tri4fun är en tävling i triathlon för barn och ungdomar 7-13 år som vill testa på triathlon. Man simmade/sprang i vattnet på Nydalasjön, cyklade på first camp området och sprang en runda i konstsnöspåret.

Trots dåligt väder var det 25 modiga barn som ville prova att vara med. Väl i mål fick alla deltagare diplom och en goodiebag. Efter Tri4fun genomfördes en Aquathon för ungdomar och vuxna från 12 års ålder. En Aquathon är en simsträcka följt av en löpsträcka och detta gjordes på tid. I år simmade man 600 m i öppet vatten följt av 5 km löpning. Det var 9 stycken deltagare som var med på detta arrangemang och det var en hård kamp om placeringarna. 

Alla barn fick diplom och goodie bag när de kommit i mål.

50 kr av anmälningsavgiften gick till Barncancerfonden Norras verksamhet och sammanlagt blev det 1700 kr som gick till detta ändamål. 

Det var första året som Umeå SS genomförde detta roliga och givande arrangemang och förhoppningen är att detta blir ett årligt återkommande event.

Tävlingsrapport av Camilla Johansson-SponsellerUmeå Simsällskap har 2016 sökt idrottslyftet "tri4funboxen", ett arrangemangskit med allt som behövs för att arrangera en barn- och ungdomstävling i föreningen. Är din förening intresserad? Läs mer om våra idrottslyft här: https://www.tri4fun.se/Idrottslyftet/Idrottslyftet2016/ 


I tri4funboxen ingår bland annat flaggor för att triathleterna ska hitta i växlingsområdet.

Skribent: Anna Jonsson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info