Hoppa till sidans innehåll

Pre-camp för nordiska ungdomsambassadörer

08 FEB 2016 11:51
Fullt ös i helgen när unga ambassadörer från Sverige, Norge och Danmark träffades för att planera sommarens nordiska ungdomsläger.
  • Skapad: 08 FEB 2016 11:51

Arbetet är i full gång med Nordic TRI Camp som är ett stort sommarläger för unga triathleter från Sverige, Norge och Danmark. Lägret är ett samarbete mellan de tre förbunden och värdskapet kommer att rotera mellan länderna. Sommarens läger blir i Numedal 5-10 juli i Norge.

En viktig del i arbetet med Nordic TRI Camp är unga ambassadörer som ingår i lägerorganisationen. Varje land har några tjejer och killar som ingår i arbetet med planering och genomförande. Syftet med att ha ambassadörer är att få ungdomars perspektiv och låta unga tjejer och killar vara med och bestämma och planera.

Förutom att vara en del i planering är ambassadörernas roll också att marknadsföra lägret hos triathleter och andra ungdomar som är nyfikna på triathlon. Under lägret kommer ambassadörerna uppgift att vara att skapa en bra kompisanda och se till att alla deltagare blir en i gänget.

I helgen träffades ambassadörerna för första gången under en pre-camp i Göteborg. En kickoff där de fick chans att lära känna varandra under trevliga former. Helgen bestod av dels av en hel del information och planeringsarbete. Men det fanns också gott om tid att lära känna varandra, ha kul tillsammans och så klart att träna. Grupparbeten varvades med teambuilding, skidåkning, jaccuzzi och häng.

Sverige har fyra ambassadörer:

Madelen Rydqvist, Emil Andreasson, Alva Sidhagen och William Nordahl.

Läs Madelens reportage från helgen nedan.

 

Klicka här för att träffa ambassadörerna

Klicka här för att spana in bilder och filmer från helgens pre-camp

Klicka här för att läsa allt om Nordic TRI Camp

 


Madelen Rydqvists reportage från helgen:

"I fredags drog vi igång ambassadörsträffen för det nordiska triathlonlägret Nordic TRI Camp i Numedal, Norge. Fyra svenska triathleter, från olika delar av Sverige drog sig mot Göteborg för att på fredagenskvällen möta upp de andra ambassadörerna från Norge respektive Danmark. Som en bra start på lägret började vi med en trevlig middag på hotellets restaurang och strax därefter drog vi oss tillbaka till rummen för att sova.

På lördagen kickade vi igång med en stor frukostbuffé och därefter satte vi oss ner för att diskustera, planera och bli informerade om vad Nordic Tri CAMP innebär och vilka äventyr det har att bjuda på. Lägret kommer att ta plats i Norge den 5-10 juli på en idrottsskola där det finns goda möjligheter för en grymt bra veckas träning, fullt med nya härliga äventyr. Bland annat finns det möjlighet att få testa på att paddla kanot och klättra under lägret om man är sugen. Såklart kommer vi även att träna en hel del och ha fokus på de olika grenarna som triathlon är uppbyggt av, simning, cykling och löpning.

Lägret passar för alla åldrar (12-20 år) och alla nivåer. Alltså krävs det inte de bästa prylarna för att delta under lägret utan det fungerar precis lika bra att vara nybörjare som att vara elit, alla är välkomna att delta. Man kommer att träna med andra ungdomar i sin egen ålder. Träningen är indelad i tre olika åldersgrupper. Det blir också olika mindre grupper inom varje grupp så man får träning anpassad utifrån sin egen nivå, så att alla känner att de kan medverka.

Under helgen har vi nio ambassadörer även planerat en skön öppnings- och avslutningscermoni som ni inte vill missa. Vi har delat idéer och tankar som gjort att vi dels kommit varandra närmare samt, har vi kommit ett steg närmare förberedelserna inför Nordic Tri Camp.

Förutom att planera och göra en hel del gruppaktiviteter har vi ambassadörer även hunnit med att träna här uppe i Göteborg. Under lördagen fick vi dessutom till ett bra löppass med bra flås, det var backintervaller som stod på schemat- kul. Det fick oss ambassadörer att vakna till lite igen efter all mat och information vi proppat i oss under helgen. Senare under kvällen fick vi också chansen att ta en skidtur inne i skidhallen på hotellet där vi blev av med ännu mer energi. Och för att fylla på med allt vi gjort av med så bjöds det på pasta med pesto och kyckling på lördagskvällen-mummms.

Så missa inte en chans att få nya vänner för livet

För att ta del av mer info om årets happening - följ oss på instagram och facebook

@nordictricamp #nordictri

Varmt Välkomna!

/ Madelen Rydqvist"

 

2016-02-07 12.45.10-1

 

2016-02-06 18.10.35

 

2016-02-05 18.39.19

 

IMAG0067

 

2016-02-07 11.29.38

Skribent: Kajsa Andersson

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info