Hoppa till sidans innehåll

Nya triathlontränare utbildade

11 OKT 2017 10:02
Under helgen som gått har inte mindre än 18 nya triathlontränare för barn och ungdomar utbildats. Precis som många andra förbund och föreningar så använder Svenska Triathlonförbundet Bosöns fantastiska träningsmiljöer för utbildningar och möten.
  • Uppdaterad: 11 OKT 2017 10:03

Bosön är inte bara en idrottsfolkhögskola utan även en plats för riksidrottsförbundets utvecklingscentrum och visst kan man säga att det är en stimulerande och inspirerande idrottsmiljö. 

Kursen började klockan 18.00 fredag eftermiddag men redan innan dess fanns det möjlighet för de som ville att delta på HRL-utbildning. Bosöns egna Thomas Lindholm gjorde som alltid ett utomordentligt arbete men HRL utbildningen och kunde med sin gedigna erfarenhet och kunskap svara på alla deltagarnas alla frågor.


Fredagskvällen ägnades därefter åt tri4fun-konceptet, idrottens organisation och ledarskap. Vi avrundade strax efter 21.00 och alla var trötta efter en lång dag. 

Lördagen startade för några med en krispig löpning i Lidingös fantastiska miljöer. Därefter studerades ämnen som träningslära och träningsplanering, båda med inriktning mot barn och ungdom. Vi gick naturligtvis också igenom simning och löpning båda teoretiskt och praktiskt.


Kvällen avslutades med en fantastisk lekworkshop där deltagarna fått i uppgift att innan utbildningen planera och förbereda en lek. Detta var precis som så många gånger förut ett lättsamt sätt att avrunda en lång dag med späckat schema. Deltagarna var inte sena med att ta i och bjuda på sig själva.

Söndag morgon inleddes med en kort reflektion och sammanfattning av gårdagen tills vi gick in på mer allvarliga ämnen som säkerhet och cykelsäkerhet. Vi diskuterade säkerhet båda för barnen i vår verksamhet men också för ledarna. Därefter fortsatte vi med cykelteori och efter lunch cykelpraktik. Helgen avslutades med en kort genomgång om de olika ekonomiska stöd – LOK-stöd och Idrottslyft –som föreningar kan ansöka om.


Vi vill tacka alla deltagare för stort engagemang och givande diskussioner under helgen och önska er all lycka till i er kommande tränarkarriär. 

 

För kommande utbildningar, håll utik här på webben och på instagram: @tri4funsweden

Skribent: Lindakatarina Ek
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info