Hoppa till sidans innehåll

Nya tränare redo för triathlonträning

13 OKT 2016 09:50
Helgen 7-9 oktober gick höstens tri4funutbildning av stapeln på Bosön, Stockholm. 15 nya triathlontränare från åtta olika föreningar utbildades av tri4funinstruktörerna Lindakatarina Ek och Oscar Ek.
  • Uppdaterad: 26 JAN 2017 12:38

På Bosön på Lidingö i Stockholm är det full fart på helgerna. Precis som Triahlonförbundet använder andra förbund och föreningar anläggningen för träning och utbildning. Den inspirerande miljön, de fina omgivningarna, maten och det rika utbudet gör att timmarna går fort.

Utbildningen började fredag eftermiddag med frivillig Hjärt- och lungräddningsutbildning. HLR ingår i tri4funcertifieringen och var gratis och valfritt eftersom flera av deltagarna redan gått den utbildningen. Som tri4funcertifierad ska man uppdatera HLR vartannat år. 

Efter det anslöt resten av deltagarna och utbildningen startades upp. Efter en middag med efterrätt hölls ett pass om ledarskap med intressanta diskussioner innan det var dags att avsluta fredagen.Lördagen startade upp med träningslära och rullade på med simning, träningsplanering, löpning, styrka och lekworkshop. Mest skratt blev det på lördagskvällen under lekworkshopen då alla deltagare fått planera en lek som man förklarade för övriga deltagare och sen lekte. Man blir aldrig för gammal för att leka!
Söndagen ägnades åt cykel- och växlingsövningar samt åt säkerhet. En viktig del att ha med sig kring triathlonträningen. Tanken med tri4funutbildningen är att man ska få med sig många övningar och praktiska exempel för att direkt kunna starta upp träning när man kommer hem till sin förening. Tillsammans med SISU Idrottsutbildarnas utbildningar Plattformen och Grundtränarutbildning 1 certifierar man sig till tri4funtränare. Två gånger per år hålls tri4funutbildningen och nästa tillfälle är planerat till mars månad.


Natten till fredagen gick Anna Melinder bort efter en kort tids sjukdom. Under utbildningen tände vi ett ljus till Annas minne. Anna var ungdomstränare i Väsby SS Triathlon, triathlet och vän till många inom triathlonfamiljen.
Svensk Triathlon kommer att sakna Anna Melinder.

Skribent: Anna Jonsson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info