Hoppa till sidans innehåll

Nu är vi boostade!

05 DEC 2016 17:24
I slutet på året vill vi på Svensk Triathlon tacka våra fantastiska ungdomsledare ute i landet. Vad passar bättre då än att bjuda in dem på en ledarhelg med massa inspiration, nya infallsvinklar, god mat och glädje?
  • Uppdaterad: 26 JAN 2017 12:38

Syftet med helgens ledarboost som arrangerades i Göteborg är att tacka ungdomstränare från våra triathlonföreningar för året som varit och peppa inför nästa triathlonsäsong. Denna gång var det tränare från sju olika föreningar som på fredagseftermiddagen checkade in på Serneke arena redo för en fullspäckad helg. För att få en skön fredagsfeeling drog vi direkt till simhallen för ett simpass á la Angela Fox. En massa nyttiga, roliga och nya simövningar testades på. Efter ombyte väntade en gemensam middag med cheesecake som efterrätt.Lördag morgon 08.45 fick alla deltagare en fin rosa t-shirts inför det löppass som startade 15 minuter senare med Joakim Berggren höll i sporthallen. På ett enkelt och tydligt sätt visade han hur man kan göra intervallträning inomhus på ett enkelt och roligt sätt. Med lite hinder på vägen och olika upplägg kan nu deltagarna variera pass så att det blir utmanande för alla deras triathleter i träningsgrupperna. Joakim följde upp med att prata om långsam träningsplanering; Hur får vi våra aktiva att fortsätta i längden? Hur ska vi som tränare hjälpa dem att hitta mål och fokus? Triathlonsnacket fortsatte efter lunch där deltagarna själva fick välja ämnen och diskutera tillsammans med tränare från andra föreningar, en av de viktigaste aspekterna på helgen.Lite senare på eftermiddagen fick vi ännu en fantastisk gäst i David Lega som pratade om hur man kan spränga gränser. Efter att fått lyssna på David var det många tankar som snurrade runt; hur får vi alla att utvecklas från där de själva står och hur får vi alla barn att känna soig duktiga? 

Traditionsenligt ägnades lördagskvällen till trimmingel, tri4funcertifiering och en skön middag. Inte mindre än 18 tränare har tri4funcertifierat sig under 2016! De som var på plats fick glänsa i sitt nya tränarkit.  

Helgen avslutades på söndagen under ledning av Marita Skogum som höll ett pass om coachande förhållningssätt. Teori varvades med tänkvärda övningar om ledarskap, kommunikation och förtroende. 

Efter en inspirerande helg kan vi bara återigen konstatera att Svensk Triathlon har fantastiska barn- och ungdomsledare i föreningarna!

 

Vill du bli barn och ungdomsledare?  Här kan du läsa mer om våra utbildningar

 

Kontakta oss för frågor och funderingar kring barn och ungdomsverksamhet:

Kajsa Andersson, 0708-10 16 35  This is a mailto link

Skribent: Anna Jonsson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info