Hoppa till sidans innehåll

NO-lektionerna blåste bort i Sollebrunn

20 NOV 2012 21:30
Idag var det kallt. Men trots snålblåst och knappa plusgrader gjorde Sollebrunns högstadieelever ett toppenjobb. Lite mer kläder hade dock inte skadat denna tisdag när NO-lektionerna byttes ut mot triathlonintroduktion och löpteknik.
  • Skapad: 20 NOV 2012 21:30

Vi startade inomhus med en introduktion i triathlon. Det handlade om simning, cykel och löping och förstås om Lisa Nordén. Alla visste vad triathlon var, de kände också till Ironman. Filmen alltså. Idag fick de också lära sig att det är en av distanserna man tävlar på i triathlon. Det var många frågor under dagens teoripass och det fanns ett stort intresse bland eleverna. Vi talade om att triathlon är en uthållighetsidrott där det handlar om att fördela krafterna. Kondition, puls och användning av cykelhjälm avhandlades också. 

Passet avslutades med löpteknik utomhus och alla kämpade riktigt bra. 

Imorgon ska vi trotsa novemberkylan och sjuorna och niorna kommer att få köra triathlon. På packlistan står varma kläder, cykel och cykelhjälm. Det där med cykelhjälm var inte helt självklart för alla nior. Men om man råkar glömma hjälmen så löser vi det; skolan har tydligen finfina hockeyhjälmar att låna ut. 

Imorgon kör vi så det ryker!

Skribent: Kajsa Andersson

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info