Hoppa till sidans innehåll

Juniorer med simfokus i Jönköping

15 DEC 2015 12:04
Mitt i julruschen samlades 25 av landets unga triathleter i Jönköping för ett helgläger med simfokus.

Lägret kickade direkt igång med träning på fredagskvällen. Tränarna Angela Fox, Anders Brunander och Magnus Johansson hade skrivit upp diskhandskar på packlistan och direkt fick de komma till användning i vattnet. Hur känns det egentligen att simma med handskarna fulla av vatten?
  • Skapad: 15 DEC 2015 12:04

diskhandskar

Efter det första simpasset gick deltagarna direkt upp till Scandic Elmia som ligger vägg i vägg med simhallen, perfekt för hungriga triathleter som fick inta en välförtjänt middag.

Lördagsmorgonen var det dags att ta tunneln till simhallen igen, ett lugnare pass innan frukost skrevs in i träningsdagboken. Vid lunch fick ungdomarna chans att säga sitt om hur de upplever svensk triathlon och hur de vill att sporten ska utvecklas till år 2020. Ungdomarna hade massor av goda idéer som förbundet kan ta vidare till framtiden. Det märks att våra tonåringar är engagerade och brinner för sin idrott.

diskussion

På eftermiddagen var det dags för testserier; lagom till klockan 15.00 rullade DSA Triathlon och Motala Rikstriathlongymnasiets fjärdeårselever in i Jönköping. Den förstärkningen innebar att det totalt var ett 40-tal triathleter som simmade snabba 200-ingar på fyra banor. Inspirerande och härlig stämning fyllde 50-metersbassängen. Kvällen avslutades med en gemensam middag.

 simläger

Söndag innebar en liten simvila, då en fartlek med 30sek till 2-minutersintervaller skulle avverkas. Helgen avslutades med ytterligare ett simpass, simfokus var ju helgens tema! Alla ungdomar visade verkligen kämpaglöd och träningsglädje hela helgen igenom. Svensk Triathlons framtid känns ljus.

löpbild3.1

Foto: Magnus Johansson

Skribent: Anna Jonsson

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info