Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kajsa Andersson Målsrydskolan

Hög puls på Målsrydskolan

24 SEP 2012 21:55
Målsrydseleverna var taggade till max när de kom cyklande i morgonsolen till Målevi idrottsplats. Här var det ingen som höll igen på krafterna. Att barnen rört på sig hela dagen märktes inte minst i skolmatsalen.
  • Skapad: 24 SEP 2012 21:55

Treorna fick förra veckan en Tri4Fun-lektion om cykel i trafiken samt cykelmanövrering, en läxa de kunde utantill. Hjälmen måste vara på, bromsen ska bita bra, man ska ta hänsyn till kompisarna och viktigast av allt – det ska vara kul att röra på sig.

 

På frågan om vad som var roligast förra veckan var svaret solklart; ägget i cykelhjälmen. Idag fick de använda kunskaperna när det var dags att testa triathlon.

Trix med ummerlappar

Fyrorna hade bra koll på läget efter förra veckans Tri4Fun-lektion, då vi bland annat såg Lisa Nordéns VM-seger, de visste precis hur det skulle gå till. Genomgång av banan och lite trixande med nummerlapparna sedan var det dags att simma, cykla och springa. Har man bara riktiga VM-badmössor så gör det inte så mycket att det inte finns något vatten.

IMG_0679

Skoltriathlon

Hetaste taktiktipset före start var att hushålla med krafterna så att man skulle orka hela vägen. Någon hushållning syntes dock inte till denna dag, alla körde järnet hela vägen. Vilka insatser! Skoltriathlon

Vi fick se en repris av Lisa Nordéns OS-målgång.

 

Skoltriathlon

Det var riktigt härligt att pusta ut i gräset efter målgång.

Efter halva dagen var det dags för det första gänget att återvända till skolbänken och idrottsplatsen fylldes istället av lika entusiastiska femmor och sexor. Även här var det full fart som gällde. En och annan avhoppad kedja och glömd cykel hindrade inte dessa energiknippen från att ge hjärta och lungor en härlig genomkörare. Förra veckans pulskunskaper kom väl till pass. När eleverna gick i mål var pulsen ordentligt hög och det var skönt att varva ner i solen med en medalj runt halsen.

Hela Målsrydsgänget bjöds in att komma och träna triathlon i SK Elfsborg.

Torsdag klockan 18.00-19.20. Först blir det lite rolig löpning utomhus och därefter simträning inne i simhallen. Det brukar vara riktigt roliga träningar i SK Elfsborg. Triathlontränarna Leif Claesson, Joachim Arbin och Lena Broberg ser fram emot att välkomna er. Tri4Fun är såklart också på plats.

Kom du också!  Klicka här och läs inbjudan

 

Det blev en underbar dag med sol, glädje och massor av träning. Alla verkade glada och nöjda.

Gladast av alla var nog personalen i skolköket. En sådan åtgång på fiskbullar och potatis har aldrig skådats i detta land.

 

Klicka här för att se fler bilder från Målsrydskolans triathlon 

 

 

Skribent: Kajsa Andersson

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info