Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kajsa Andersson Triathlon med Sollebrunns skola

Hård spurt och suverän hejaklack

21 NOV 2012 22:42
Redan tidigt på morgonen blev det anstormning på tävlingsarenan. Förskolebarnen var omåttligt intresserade och mycket ivriga att hjälpa till med att få allt på plats. De undersökte banan noga, provviftade med flaggorna och testade målgester i målportalen. Just målportalen var väldigt spännande. -Är den uppstoppad? Vad är det inuti och hur fick du in den i bilen?
De tyckte att det var förfärligt orättvist att bara de stora barnen skulle få köra. Besvikelsen lade sig dock något när de fick vara hejaklack till högstadieeleverna. Och vilken hejaklack det blev!
  • Skapad: 21 NOV 2012 22:42

21 november

Ett härligt gäng ungdomar i sjuan och nian körde triathlon i Sollebrunnskolan. De visade prov på fantastisk kämpaanda och hade bra koll från teoripasset dagen innan. Drygt 80 ungdomar körde under dagen triathlon i fyra olika omgångar i Sollebrunn.

Heaten inleddes med en kort beskrivning av banan och genomgång av reglerna för loppet.

Växlingsområdet var förlagt till skolans kombiplan och bestod av en infart och en utfart, alltså perfekt lämpat för växling. Precis som på alla triathlontävlingar rådde cykelförbud i växlingsområdet och det gällde att komma ihåg att ta på sig och knäppa hjälmen innan man rörde sin cykel. Triathlon i Sollebrunn skola

Efter genomgången kontrollerades bromsar och hjälmar. Stort tack till de elever som lånade ut både cyklar och hjälmar till de kompisar som inte hade med sig.

Sedan var det dags att reka banan som bestod av en "simbana" där simmomentet ersattes av löpning med crawltag. Cykelbanan och löpningen var förlagd till friidrottsplanen och målgången skedde i målportalen vid växlingsområdet. 

a IMG_1433

Triathlon Sollebrunns skola

Efter uppvärmning och taktiksnack på startlinjen var det dags för start. Viktigt att känna in dagsformen och utifrån det välja sitt tempo. Det skulle inte vara någon tävling utan tanken var att få ett smakprov på hur det är att köra triathlon. Men många taggade till ordentligt och tävlingsinstinkten lyste i ögonen.

 

De som var krassliga den här dagen fick istället hoppa in som funktionärer. 

"Simning", cykel och löpning kördes i rask takt och det var underbart att se hur alla kämpade. 

Ett par av klasserna hade turen att få köra när förskoleklassen hade rast. De hade klättrat upp på en stor gräskulle vid banan där de ropade hejaramsor. Påhejad av en hel supporterklack är det lätt att krama ut den sista kraften ur benen i en rejäl spurt. Fantastiskt kämpat allihop!

Triathlon i Sollebrunns skola

 

Efter målgång blev det medaljutdelning och beröm. Alla fick också med sig en inbjudan till träning i Alingsås Triathlonklubb som simmar på fredagar 19.00-20.00 och söndagar 08.00-09.00.

Klicka på bilden nedan för att se hela inbjudan

Vill du träna triathlon som Lisa Nordén?

 

Det skulle vara jättekul om ni kom och provade att träna triathlon i klubben. Klubbens ungdomstränare Gary Larsson och magnus Eliasson kommer att lära er allt om triathlon, det är också en perfekt möjlighet att lära sig crawla. 

Stort tack för era insatser alla elever. Riktigt bra jobbat! Ni ska veta att det var tuffare förhållanden än normalt. Kyla och blåst är det förstås ibland på triathlontävlingar men det brukar sällan vara nordanvind som i november. 

Läs gärna mer om triathlon på www.svensktriathlon.org

Hör gärna av er om ni har frågor eller vill veta mer.

Kajsa Andersson 0708-10 16 35

 

Vi ses på träningen!

Scrolla ner för att se bilder från dagen. Det finns ännu fler bilder i Bildarkivet

 

 

Triathlon Sollebrunns skola

Triathlon Sollebrunns skola

Triathlon Sollebrunns skola

Triathlon Sollebrunns skola

Skribent: Kajsa Andersson

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info