Hoppa till sidans innehåll

Gemensamma träningar för barn och ungdomar i Dalarna

03 DEC 2013 14:02
Det gäller att hålla ångan uppe hos barn och ungdomar under vinterhalvåret när triathlonsäsongen känns avlägsen. Att träffa och träna ihop med kompisar i andra klubbar ger inspiration för både barn och tränare. I Dalarna samverkar tre föreningar med en serie gemensamma träningspass.
  • Skapad: 03 DEC 2013 14:02

Under vintern sker den mesta träningen i den egna klubben och det blir ganska sällan som man träffar ungdomar från andra föreningar. I Dalarna pågår ett Idrottslyftsprojekt för att ge ungdomarna chans att lära känna och träffa kompisar från grannklubbarna. Kul och lärorikt för både barn och tränare. I helgen kördes det första simpasset.

Kari Vesa Säters IF Triathlon berättar: 

 ”Qwarnswedens Triathlon, Säters If Triathlon och Dalregementets IF Triathlon genomförde i helgen sin första gemensamma träning för barn och ungdomar inom projektet "Gemensamma träningar - samverkan Triathlon Dalarna". Nio barn och ungdomar, tre tränare en från varje förening samt några föräldrar kom till simträningen i Borlänge hos Qwarnswedens Triathlon.

Ungdomarna delades i tre grupper efter nivå och varje grupp fick varsin tränare. efter träningen fick föräldrarna ta över för lite lek och bus i bassängen, när vi ledare hade kort möte om fortsättningen. Nästa gemensamma träning är planerad att ske innan jul och då blir det idrottshallen i Falun där vi tänker ordna lekfulla triathlonövningar för barnen.”

 

 

Skribent: Kajsa Andersson

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info