Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Eliasson RIG elever och tränare på Ungdoms-EM.

Dags att söka RIG och NIU inför hösten 2019

02 OKT 2018 18:56
För dig som vill kombinera en satsning på triathlon med studier finns flera alternativ. I Motala finns sedan flera år ett Riksidrottsgymnasium (RIG) och från och med hösten 2018 finns även Nationell Idrottsutbildning i triathlon (NIU) på tre orter.
  • Skapad: 02 OKT 2018 18:56

Gemensamt för RIG i Motala och NIU i Falun, Umeå och Malmö är ämnet specialidrott, som kan läsas upp till 700p. Vanligtvis läser dock eleven 400p specialidrott (200p individuellt val + 200p programfördjupning). Ämnet specialidrott består av tränings- och tävlingslära samt idrottsspecialisering. Vilka program som kan kombineras med ämnet specialidrott varierar beroende på skola. Ämnet specialidrott innehåller både teoretiska och praktiska moment, vilket möjliggör att en del av träningen kan förläggas under schemalagd skoltid.

RIG:s organisation, verksamhet samt träning är inriktad mot att utveckla eleven mot internationell elit. NIU har en bredare rekryteringsbas och vänder sig både till dig som har ambition att bli elitidrottare och till dig som gillar triathlon och vill utvecklas inom sporten. 

NIU-verksamheten bygger på ett samarbete med en lokal förening. Tränarna till NIU har rekryterats av Svenska Triathlonförbundet och är även kopplade till landslagsverksamheten. 

Ansökan ska göras senast den 15 oktober för Riksidrottsgymnasiet (RIG) och senast 1 december för Nationell Idrottsutbildning (NIU). Ansök här!

Läs mer om RIG och NIU här...

Skribent: Emma Igelström
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info