Hoppa till sidans innehåll
Foto: KajsaAndersson Cykelteknik med Ekarängskolan

Cykelteknik och glada återseenden med Ekarängskolan

22 OKT 2012 21:52
Glada återseenden och en hel del nya bekantskaper blev det när ett helt gäng barn finslipade sin cykelteknik på Kransmossen.
  • Skapad: 22 OKT 2012 21:52

18 oktober och friluftsdag med ett gäng härliga barn i årskurs 3-6 från Ekarängskolan i Borås. Femteklassarna som var med hade full koll på sporten efter att ha kört triathlon med Tri4Fun i augusti. Det var under två lägerdagar på Sjöbonääs när det fortfarande var varmt i vattnet och vi kunde köra en riktig triathlon med simning, cykel och löpning. Femmorna fastnade för sporten och när det nu var dags att välja aktivitet på friluftsdagen var valet självklart; triathlon.

 

Cykelteknik med Ekarängskolan

 

Den här oktoberdagen låg fokus på att finslipa cykeltekniken. Halva gänget startade med en cykeltur med läraren Marianne. Andra halvan fick en triathlongenomgång och cykelteknikträning. Innan teknikövningarna handlade det också om cykelvett i trafiken. Vi gick bland annat igenom olika tecken och pratade om varför man ska ha cykelhjälm.

Att hjälmen är viktig visste alla men det blev extra uppenbart efter att ha sett vad som händer om man inte har hjälm på sig. En demonstration med ett ägg med och ett utan cykelhjälm visade tydligt fördelarna med att använda hjälmen och det krossade ägget är bra att ha i minnet om man överväger att skippa hjälmen.

 

Cykelteknik med Ekarängskolan

 

Sedan blev det teknikbana och olika övningar. Banan visade sig vara lite klurigare än den såg ut och det behövdes lite träning för att köra igenom felfritt.

 

Cykelteknik med Ekarängskolan

Det blev också bromstest, balanstest och samarbetsövningar på cykel. 

Klicka här för att se fler bilder från dagen.

 

Eleverna bjöds också in till ungdomsträningen i SK Elfsborg.
Klicka här för att se inbjudan.

Efter att båda grupperna kört alltihop så samlades vi på Kransmossen och spelade in en film till Lisa Nordén inför VM-finalen. 

 

Tack för en rolig dag, underbart jobbat Ekarängskolan!

Skribent: Kajsa Andersson

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info