Hoppa till sidans innehåll

Tri4Fun i Uppsala lockar nya medlemmar

29 MAJ 2014 22:28
Under veckan körde 50 barn och ungdomar triathlon med IK Fyris. Föreningen har med LindaKatarina Ek som projektledare genomfört ett Tri4Funprojekt i skolan. Under våren har barnen fått lära sig om triathlon genom både teori och praktik. I veckan var det upp till bevis för barnen när de fick prova sina kunskaper i en minitriathlon.
  • Skapad: 29 MAJ 2014 22:28

LindaKatarina Ek beskriver vårens Tri4Fun-projekt i Uppsala: 

 

"Tri4fun Eriksskolan är ett samarbetsprojekt mellan IK Fyris Triathlon, Svenska Triathlon Förbundet, Upplands idrottsförbund och Eriksskolan i Uppsala. Syftet med projektet är att låta barn och ungdomar ta del av vår fantastiska idrott samt förmedla rörelseglädje och trafiksäkerhet på cykel.


Tri4fun-ledare från IK Fyris Triathlon har under veckorna 19-22 vårterminen 2014 två gånger i veckan träffat ett femtiotal barn på Eriksskolan och låtit dem ta del av vår idrott. Vi har sprungit, cyklat, lekt och torrsimmat eftersom vattentemperaturen varit i lägsta laget. Vi har också talat om vad som är viktigt att tänka på när man skall cykla: hjälm, broms, lampa, reflex och tecken. 
Aktiviteten avslutades med en minitriathlon där barnen i sann triathlonanda började med torrsimning för att sedan växla till cykel och sedan avsluta med löpning. Till vår hjälp kom Oskar Djärv, IF Mantra Sport, Upplands bästa manliga kortdistanstriathlet och svarade på barnens frågor samt deltog i tävlingen. Tävlingen avslutades som sig bör med vatten, bananer och "priser" i form av vattenflaskor.
Vi vill tacka:
Barnen för att ni var med.
Eriksskolan för att vi fått komma och hälsa på.
STF och Upplands idrottsförbund, för ert stöd
Luthagenslivs för de goda bananerna
Uppsala kommun för de fina vattenflaskorna.
Vi hoppas vi ses igen.
-- 
Med vänlig hälsning
Lindakatarina Ek
IK Fyris"
Skribent: Kajsa Andersson

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info