Hoppa till sidans innehåll

Nordic TRI Camp 2017

03 JUL 2017 09:21
Den andra upplagan av Nordic TRI Camp tog plats i danska Glamsbjerg och lägerområdet var perfekt utrustat för triathlon genom egen simbassäng, idrottshallar, stora grönytor för lek och löpning samt nära till fina cykelrundor.
  • Skapad: 03 JUL 2017 09:21

Lägret startade på måndagen, väldigt tidigt för vissa som skulle få en lång resa ner till Danmark. Det svenska gänget åkte tillsammans i en buss som startade i Stockholm och hämtade upp deltagare längs vägen. När kvällen kom och bussen anlände väntade middag, uppackning av cyklar samt en invigningsceremoni med nationalsånger och tal. Efter invigningen delades triathleterna upp i grupper där de tillsammans skulle lära sig hitta på området och utföra ett antal uppgifter. 


Tisdag och torsdag är träningsdagar då alla tre åldersgrupper (grön, gul, röd) tränar triathlonens alla tre grenar. Långa träningsdagar som kräver mycket mat och vila däremellan. Tränare från alla tre länder gav instruktioner vilket bara det är en utmaning. Våra unga triathleter kämpade på bra, även under torsdagen då regnet öste ner på eftermiddagen.Onsdagen var en mellandag där ingen av grupperna hade löpning och cykling var utbytt mot växlingsträning. Dagen till ära hade vi besök av den danske olympiern Andreas Schilling som gästspelade både som simtränare och vid växlingsträningen. Den äldsta gruppen fick under dagen ge sig ut på en lugn och lång cykeltur. Ett annorlunda inslag för många var afrodans som varje träningsgrupp först fick dansa för sig själv innan alla deltagare på kvällen dansade en koreografi tillsammans i idrottshallen.

På fredag kom lägrets höjdpunkt, mixstafetten där de i lag om fyra fick genomföra en kort triathlon var. Lagen var blandat med deltagare från de olika åldersgrupperna, länderna och kön. Några punkteringar eller kallt bassängvatten stoppade inte lagen. I strilande regn gav alla deltagare järnet och visade på god laganda.
Ett stort tack till Danska Triathlonförbundet, Glamsdalens idrottsfolkhögskola och Norges triathlonförbund för ett fint arrangerat läger och samarbete. Vi vill även tacka alla fantastiska ledare och triathleter för ett väl genomfört läger.

2018 är det Sveriges tur att arrangera Nordic TRI Camp, häng med oss då!

Nordic TRI Camp arrangeras av de tre nordiska nationsförbunden och genomförs varje sommar i något av de tre länderna. 

Skribent: Anna Jonsson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info