Hoppa till sidans innehåll

Maxad Ledarboost i Uppsala

21 NOV 2017 10:00
Vilka fantastiska barn- och ungdomsledare vi har! Och vad passar då bättre än att bjuda dem på helg med massa inspiration, träning, god mat och glädje?
  • Uppdaterad: 21 NOV 2017 10:02

Syftet med helgens Ledarboost som arrangerades i Uppsala är att tacka ungdomstränare från våra triathlonföreningar för året som varit och peppa inför nästa triathlonsäsong. Denna gång var det tränare från nio olika föreningar som på fredagseftermiddagen checkade in på Scandic Uplandia redo för en fullspäckad helg.  

Fredagen ägnades åt att se vad som är på gång från förbundet under 2018 samt att lära känna varandra. Naturligtvis fick alla varsin goodiebag och humöret var som alltid när vi träffas på topp.

Lördag morgon 07.00 var det, för de som ville, dags att jogga en morgonrunda i ett kyligt Uppsala. Efter 45 minuter var gänget tillbaka och efter en varm dusch och frukost startade dagen med "the one and only" Gunnar Söderström. Gunnar som dagen innan fyllt fantastiska 40 föreläste om ”tankens kraft” och motivation. Som alltid gjorde Gunnar succé och efter nästan två timmar var det flera som ville ha ännu mer.

 

Dagen fortsatte med ett fyspass utomhus tillsammans med Rikard Wendt. Rikard har lång och gedigen erfarenhet av fysträning och har haft uppdrag för bland annat juniorlandslaget i golf. Han kunde förutom att se till att ledarna både blev trötta och varma också svara på de frågor och funderingar som dök upp.

Efter lunch var det dags för en kostföreläsning med Emma Juslin, dietist och kostvetare samt medlem i den lokala triathlonklubben IK Fyris Triathlon. Emma berättade för oss vad som är viktigt att tänka på när det gäller barn/ungdomar och kost. Förutom föreläsningen bjöd hon också på tips på på hur man gör sin egen sportdryck samt förslag på mellanmål.

Efter Emma var det dags för Mattias Reck att inta föreläsningssalen. Mattias berättade om sin erfarenhet inom cykelsport samt utbildade i vad som är viktigt att tänka på när man tränar barn och ungdomar. Vi pratade om RF:s vision "så många som möjligt så länge som möjligt" och vad man ska tänka på i de olika åldrarna. Vi diskuterade även det specifika i cykelsporten och komplexiteten i det.

På kvällen hölls den årliga ”tri4funledarceremonin” och de ledare som under året genomgått samtliga delar av tri4fun-utbildningen belönades med ett tri4fun-kit. Därefter serverades en god tvårätters middag på hotellet och det fanns möjlighet för ytterligare trimingel och erfarenhetsutbyte.

Söndag morgon började med ett simpass på Actic centralbadet. Viktoria Gadd hade rest hela vägen från Malmö för att bidra med inspiration och nya övningar/ infallsvinklar till våra ledare. Efter en timme i simhallen och efterföljande dusch smakade hotellfrukosten ännu bättre.

Helgen avslutades med ”dare to share” där ledarna under föregående dagar fått skriva upp ämnen eller frågeställningar de gärna ville diskutera i grupp. Som alltid fanns det mycket att diskutera och alla bidrog med kloka reflektioner och synpunkter.

Efter helgen kan vi återigen konstatera att svensk triathlon kan skatta sig lyckliga över så fantastiska, kunniga och engagerade barn- och ungdomsledare.

/ Lindakatarina Ek

Skribent: Lindakatarina Ek
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info