Hoppa till sidans innehåll

En supervecka i solen - Youth Tri camp Playitas 2017

12 JUL 2017 08:47
Youth Tri Camp är ett samarbete mellan Svenska Triathlonförbundet och Apollo. Målgruppen är ungdomar i åldrarna 15-17 år som redan utövar sporten triathlon eller vill test något nytt. Rekommendation är att deltagaren bör kunna simma 200 m.
  • Uppdaterad: 13 JUL 2017 14:27

Årets utgåva av Youth tri camp varade mellan den 20-27 juni. Ungdomar från olika delar av landet( och Finland) åkte till Playitas resort på Fuertaventura för en vecka fullmatat av intensiv träning, sol och bad.  Så här beskriver ungdomarna själva sin upplevelse:

"Youth tri Camp veckan var jätterolig!

Att få hänga med härliga människor från hela Sverige i samma ålder och som alla hade samma intresse var något helt nytt för mig. Vi fick lära oss väldigt mycket om triathlon, hälsa, om oss själva och massa annat. Enligt mig var blandningen av allt seriöst och att vi hade så kul det bästa med lägret.

 Lägret var helt klart något som skulle passa alla tycker om att sporta, även om man kanske inte ens prövat på triathlon innan.

 Träning, sol, bad, god mat och ett härligt gäng! Vad mer kan behövas?"

- Agnes Thomée

"Youth Tri Camp på Playitas var väldigt kul det var en bra blandning av träning och att bara ligga vid poolen och slappa.

Det är lätt att det blir för mycket träning om man är iväg en hel vecka men det här var bra balanserat, det var bra ledare och alla pass var roliga, hemresan var lite jobbig med den tidiga morgonen men det är inget man kan göra något åt. På lunchen och middagen kunde man sakna lite variation (fler saker att välja på under samma middag). Men annars var allt bra."

- Albin Augustsson

 

Alla ungdomar i åldrarna 15-17 år som kan simma 200 meter kan delta på Youth Tri Camp. Tanken är att väcka intresse för sporten, att tillsammans prova på de tre grenarna som ingår i triathlon, jobba med teambuilding och göra andra roliga aktiviteter. Träningen delas upp i olika nivåer inom respektive gren så att alla deltagare får testa träning anpassad till sin nivå.

Läs mer om Youth Tri Camp

Mer triathlon för unga på Playitas

Utöver Youth Tri Camp arrangerar förbundet och Apollo även Tri4fun Playitas – en triathlonskola för barn och unga mellan 5 och 15 år under vecka 26-32.

Tri4fun Playitas består av tre olika träningstillfällen där barn och ungdomar under semestern får lära känna vår idrott och prova på att träna de olika momenten. Rörelseglädje och gemenskap står i fokus. Triathlonskolan knyts ihop och avslutas med en minitriathlon där barnen får utmana sig själva och praktisera det de lärt sig under veckan. Korta distanser som alla klarar av att genomföra, där alla är vinnare och det viktigaste är att ha roligt.

Läs mer om Tri4fun på Playitas

Skribent: Lindakatarina Ek
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

 


 

  

 


 

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKPostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info