Hoppa till sidans innehåll

Elitidrott och studier


Svenska Triathlonförbundets strategi

I syfte att på bästa sätt underlätta för triathleter att både elitsatsa på sin idrott och samtidigt skaffa sig en god utbildning har STF tagit fram en modell som stäcker sig över gymnasie- och högskoleperioden. Under gymnasieåren studerar och tränar du i Motala på Triathlongymnasiet. Där får du tillgång till de flesta gymnasieprogram, optimala träningsförutsättningar och två meriterande tränare. Under högskoleperioden studerar du på Högskolan Dalarna  och deltar i Dala Sports Academys (DSA) verksamhet och har även här tillgång till tränare och optimala träningsförutsättningar. Verksamheterna på orterna bedrivs i dialog mellan tränarna för att fungera som en helhetslösning över perioden. Det är dock inget krav att till exempel ha gått på Triathlongymnasiet för att söka till Triathlonhögskolan.


 

- GYMNASIENIVÅ -

Triathlongymnasiet 

Triathlongymnasiet är ett riksidrottsgymnasium och finns i Motala. Du studerar på någon av Motala kommuns gymnasier och tränar under ledning av Joachim Willén. Studiegången anpassas efter idrottsatsningen och träningsförutsättningarna optimeras. Du bor antingen i lägenhet (delad 3:a eller egen 1:a) eller som inneboende hos familj. Det finns 12 platser på triathlongymnasiet fördelat på tre läsår. Vanligtvis anpassas studiegången till träningen på så sätt att eleverna läser fyra år.

Till triathlongymnasiets hemsida

Untitled-1


- HÖGSKOLENIVÅ -

Dala Sports Academy Triathlon

Det är få triathleter förunnat att kunna leva på sin idrott. Att redan under sin aktiva karriär som elitidrottare skaffa sig en högre akademisk utbildning kan därför vara en klok investering. Genom att bli antagen till DSA Triathlon har du möjlighet att få anpassad studiegång parallellt med din idrottssatsning. Satsningen har gjorts möjlig genom ett samarbete mellan Falu kommun, Borlänge kommun, Högskolan Dalarna och Svenska Triathlonförbundet.

En stor del av den dagliga verksamheten är förlagd till det riksbekanta Lugnetområdet, företrädelsevis i sim- och friidrottshallen och den nytillkomna velodromen vid YA Arena. Vid några tillfällen anordnas läger såväl utomlands som i Sverige. Tränare på Triathlonhögskolan är Joakim Berggren, This is a mailto link

Till Dala Sports Academys hemsida

 DalaSportsAcademy-web

 

Uppdaterad: 2017-09-14 15:46
Skribent: ymu
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor
 

danske-invest-logo

 


Sponsorer

 

apollo 


Playitas


 

   

 


 

      

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOKCommunity

TriathlonSwedenwidht468-3

 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-726 61 86
E-post: This is a mailto link

Se all info